Magdolna, Léna
9 °C
20 °C
Index - In English In English Eng

Az intenzíven ápolják Jordán Tamást

2017.06.20. 08:52

Vasárnap számoltunk be róla, hogy kórházba szállították Jordán Tamást, aki a Pécsi Országos Színházi Találkozón elesett. Megrepedt az arccsontja, valamint a koponyája, így azonnal a pécsi kórházba szállították, a 74 éves Jordán Tamás azóta is az intenzíven fekszik. A szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója elmondta, az lehetett a baj, hogy aznap keveset evett és ivott, ezért leesett a vércukorszintje – írja a Blikk. Elmondta azt is, hogy még mindig az intenzív osztályon van, ezért nem fogadhat látogatókat sem, és nagyon gyenge. Jordán egyszer már áprilisban is elesett, akkor a kisujja tört el.

Nem lehet tudni, hogy a színházigazgató egészségét mennyire viselte meg a közel egy éve tartó, újraválasztását kísérő huzavona. A baleset három nappal Jordán végleges újraválasztása után történt. A szombathelyi színház igazgatói posztjáról először tavaly decemberben írtak ki pályázatot, akkor viszont nem született döntés, mert a Jordán mellett induló Dér András pályázata nyilvánosságra került, aki ezek után visszalépett, az önkormányzat pedig a botrányos körülményekre hivatkozva érvénytelennek nyilvánította az eljárást.

A szombathelyi közgyűlés végül csütörtökön tartózkodás és ellenszavazat nélkül választotta meg Jordán Tamást a Weöres Sándor Színház Nonprofit Kft. ügyvezetőjének. Az ügyvezető igazgató kinevezése 2018. október 1-től 2021. január 31-ig szól.