Leveszi a gyerekek verésére buzdító könyvet a polcairól a Libri

2017.06.20. 14:29

Leveszi a polcairól a Libri James Dobson amerikai író és pszichológus Fegyelmezz! Megéri című könyvét, amelyet idehaza a Keresztyén Ismeretterjesztő Alapítvány jelentetett meg, írja a Hvg.hu. Több mint ezer pszichológus és gyermekvédelemmel foglalkozó szakember írta alá az ezt célzó petíciót, miután a könyv kifejezetten ajánlja a gyerekek testi fenyítését.

A 81 éves keresztény házassági- és gyermeknevelési tanácsadó James Dobson több, mint 30 könyvet írt, ebben a kötetben konkrétan a testi fenyítésre mint nevelési módszerre biztatja a szülőket. Az említett könyvben leírja, hogy a testi fenyítést csak ritkán szabad alkalmazni, de később pontosan elmondja hogyan tegyük: főleg a gyerek fenekén és a combján. Ráadásul ha lehet ne kézzel, hanem bottal, vagy övvel.

A petíció után a Libri úgy válaszolt, hogy "A szóban forgó könyvet gyerekbántalmazást taglaló fejezetét elolvasva a Libri vezetése úgy döntött, hogy nem szeretne hozzájárulni ennek a könyvnek forgalmazásához, ezért azt boltjaiból bevonja, értékesítését megszünteti. Felelős vállalatként nem támogat semmilyen olyan kiadványt, ami a gyerekbántalmazást bármilyen formában elfogadhatónak tartja."

Nem ez az egyetlen gyerekbántalmazásra buzdító könyv egyébként a boltok polcain. Kay Kuzma amerikai szerző Az első hét év című gyermeknevelési tanácsadó kötetének a gyerekveréssel foglalkozó fejezetében szintén verésre buzdítja a szülőket, ha már az ima nem használ.