Félmeztelen nők zavarták meg Woody Allen jazzkoncertjét

2017.07.12. 11:00
A Femen aktivistái a rendező hamburgi koncertjén mentek fel a színpadra. Allen nevelt lánya, Dylan Farrow levelét akarták felolvasni, aki azzal vádolja a rendezőt, hogy hétéves korában molesztálta.

Az Oscar-díjas rendező éppen a New Orleans Jazz Band nevű zenekarával játszott (Allen évek óta klarinétozik) Hamburgban, amikor két félmeztelen nő ment fel a színpadra, és a testükre írt szlogenekkel és élőszóban is tiltakoztak a rendező elleni vádakat övező csend és sunnyogás miatt.

A Femen aktivistái a koncert 21. percében kezdték akciójukat, írja a Hollywood Reporter, és zavarták meg a zsúfolásig telt Elbphilharmonie koncertterem közönségét a műélvezetben. Az akciót heves füttyszó kísérte, a közönséget valahogy nem hatotta meg a tiltakozás, őket a koncert jobban érdekelte. A két aktivista fel akart olvasni egy levelet, amit Dylan Farrow, Allen nevelt lánya írt, és amiben azzal vádolja a rendezőt, hogy hétéves korában molesztálta, de erre nem volt lehetőségük, mert lerángatták őket a színpadról. Allent és zenekarát nem nagyon hatotta meg a két nő akciója, zavartalanul folytatták a koncertet.

A sajtónak kiadott közleményben a Femen azt állítja, hogy Allen nemcsak a mindenki által ismert, neurotikus, de elbűvölő rendező, hanem

egy olyan apa, aki szereti a saját lánya vaginájába dugni az ujjait.

A 31 éves Dylan Farrow három évvel ezelőtt vádolta meg nevelőapját azzal, hogy kiskorában molesztálta. A vád szerint erre 1992-ben került sor, amikor Allen és Dylan anyja, Mia Farrow színésznő együtt élt. Az ügyben vizsgálat indult, de az ügyészség nem emelt vádat Allen ellen. Tavaly Dylan testvére, Ronan Farrow a Hollywood Reporterben egy keserű hangvételű jegyzetben írt a molesztálásról, és ítélte el a sajtót azért, mert teljesen elhallgatták az ügyet.