Ödön
2 °C
11 °C

Elhunyt Margot Hielscher színésznő

2017.08.22. 21:07

Élete 98. évében elhunyt Margot Hielscher német színésznő és énekesnő, jelmeztervező és televíziós műsorvezető. A német filmlegenda müncheni otthonában halt meg vasárnap.

Élete során több mint 50 filmben és 200 televíziós produkcióban volt látható, köztük a Nem angyalok az asszonyok, az Isten veled, Franciska!, Az ördög hármat tesz és A varázshegy című filmekben. A második világháború alatt az egyik legnépszerűbb színész volt.

Hielscher az elsők között volt, akik Németországot képviselve felléptek az Eurovíziós Dalfesztiválon, 1957-ben Telefon, telefon című dalával. Több mint 400 dalfelvétel maradt fenn tőle. 

A hatvanas években ő volt Németország első női talkshow-vezetője. Nagy szerelme Friedrich Meyer filmzeneszerző és slágerkomponista volt, akivel 1959-ben össze is házasodtak. Házasságuk a zeneszerző 1993-as haláláig tartott. A művésznő az elmúlt években visszavonult a nyilvánosság elől.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?