Stohl András: Elérték, hogy féljek

2017.08.24. 08:52

"Az az én hírem, vagy idézőjelesen az imázsom, hogy ami a szívemen, az a számon. Épp ezért vagyok dühös, mert elérték, hogy féljek, nem tudom azt mondani, ami a szívemen van" - mondta Stohl András a Magyar Narancsnak adott interjújában.

A színész arra a kérdésre válaszolt, mennyire jellemző a színházi szakmában, hogy a művészek - Schilling Árpádhoz hasonlóan - nyíltan el merik mondani a véleményüket a politikáról. "Én ugyanúgy kiabálnék, mint Schilling, csak gyáva vagyok hozzá. Ezt nagyon nehéz nekem beismerni, mert elvileg én egy macsó férfi vagyok. Néha betelik a pohár és akkor elmormolom magamban, hogy gyáva és cinkos, aki néma. (...) Legszívesebben ordítanék, de nem merek. Tartok a következményektől. Hogy mi lesz velem, de nemcsak velem, hanem a környezetemmel is."

Stohl a lapnak azt mondta, "benne van", hogy kimenjen egy tüntetésre, de emiatt előadást sosem mondana le. "De a közérzetem afelé visz, hogy előbb-utóbb én is kimegyek az utcára. Egyszerűen nem értem, hogy amikor nap mint nap egyre több dolog derül ki a politikusok és a barátaik ügyeiről, hogyan lehetséges, hogy minden csak két-három napig téma, aztán elfelejtjük, mint egy bulvárhírt."

A Magyar Narancs arról is kérdezte a színészt, mit mondana, ha műsorvezetőként hívnák a TV2-höz. "Az egy érdekes helyzet lenne. Elvileg az van, hogy te egy színész vagy, vagy egy műsorvezető vagy, és amivel megbíznak, az nem féltetlenül politikai irányultságú. Viszont ott van ugyanezen a csatornán a Tények, ami erősen befolyásolt. A hírműsorok meglehetősen határozott vonalat képviselnek. Na, akkor mi van, mit tesz a színész vagy a műsorvezető? (...) Bevallom, nem tudom, hogyan döntenék" - mondta Stohl.

A színész hamarosan főszerepet fog játszani az Alföldi Róbert által rendezett Hegedűs a háztetőn című előadásban. Ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, bár az előadás országos turnéra indul, a producert több vidéki városban felhívták azzal, hogy a helyi lapban nem jelenhet meg cikk a kulturális rovatban sem az előadás készüléséről, mert abban szerepelne Alföldi Róbert is.

Ne maradjon le semmiről!  • Hírek
  • Hírek