Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

Új helyet keres a Gólya

2017.09.12. 10:51

A Gólya Presszó egy Facebook-posztban közölte a nyilvánossággal, hogy új helyet keres, lehetőleg a 8. vagy a 10. kerületben. A jelenleg a 8. kerületi Bókay János utcában működő klub több okkal is magyarázta, miért tervezik a költözést:

Kicsi lett az épület, és már az önkormányzat is figyelmeztette a klubot, amiért a hatósági engedélyben megállapítottnál többen tartózkodnak a szórakozóhelyen. Továbbá egyre több lakossági panasz érkezett a Gólyával szemben, és a dzsentrifikálódó környék sem fekszik a kritikai baloldallal szoros viszonyt ápoló klubnak:

"A Corvin-negyed kiépítésével egy olyan fényűző környezet alakul ki körülöttünk, aminek sivárságához és lelketlenségéhez nem tudunk kapcsolódni. Nem tudjuk, és nem akarjuk szolgáltatásainkat az újonnan megjelenő igényekhez igazítani, ezért szükségszerű, hogy a növekvő ingatlan és bérleti díjak – a korábbi lakókat követően – minket is kiszorítsanak" - írják a bejegyzésben.

A kocsmaként, étteremként, klubként és közösségi térként is funkcionáló Gólya 2013 óta működik az ingatlanban, és nagyjából egy év múlva tervez továbbállni. És hogy milyen épületet keres? "Kb. 6-800 m2-es, van kertje, legalább egy nagy tere koncerteknek, rendezvényeknek. Emellett van sok kisebb tere box edzésnek, műhelyeknek, napközinek és próbateremnek, illetve lehetőleg nem lakóházak sűrűjében fekszik."

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!