Olivér
4 °C
8 °C

A Szabihíd-projektet feldolgozó kiállítás megy jövőre Velencébe

2017.09.27. 21:18

A Szabadság híd spontán közösségi térré alakulását feldolgozó, A szabadság hídja - Új horizontok a városban című kiállítás lesz látható jövőre a 2018. évi Velencei Nemzetközi Építészeti Biennále magyar pavilonjában - írja az MTI.

Idén is nyílt pályázat útján, szakmai zsűri döntése alapján választotta ki a magyar pavilon kurátorát és kiállítását a velencei biennále nemzeti biztosa, Fabényi Julia, a Ludwig Múzeum igazgatója. A kiírást Oravecz Júlia nyerte Tornyánszki Éva és Göttler Anna társkurátorokkal együtt A szabadság hídja - Új horizontok a városban című pályázatával. 

A június 8-án meghirdetett pályázatra kilenc terv érkezett, ezeket az alkotók hétfőn a Ludwig Múzeumban prezentáción is bemutatták. A zsűri szerint a pályaművek közül ez a kiállítás illett bele legjobban a jövő évi Velencei Nemzetközi Építészeti Biennále korábban meghirdetett központi koncepciójába, a Freespace tematikába.

A múzeum közleménye szerint a kiállítás a nyitott köztéralakítás és az együttműködő város témájában figyelemreméltó példaként a nemzetközi urbanisztikai diskurzus részévé teheti a budapesti "Szabadság híd-jelenséget" és jótékonyan hathat vissza a patinás Duna-híd jövőjére, a várostervezés gyakorlatára.

A 16. Velencei Nemzetközi Építészeti Biennálét 2018. május 26. és november 25. között rendezik meg. A magyar pavilon pályázatára beérkezett valamennyi elképzelés megtekinthető a Ludwig Múzeum honlapján.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?