Meghalt Aradszky László

2017.10.09. 07:19

„Kedves Rajongók, Pályatársak, Barátok, Ferencváros-szurkolók és a foci egyéb szerelmesei! Mély megrendüléssel tudatjuk a fájdalmas hírt, hogy Aradszky László táncdalénekes vasárnap este óta már nincs köztünk, életének 83. évében elhunyt” – írta hétfő reggel az Indexnek a gyászoló család. A hírt azóta a Facebookon is megerősítették. Aradszky László vasárnap még koncertezett, az utolsó pillanatig aktív volt, novemberben egy nagy koncertre is készült. 

Aradszky otthonában halt meg, halálának nem volt előjele. Vasárnap este fél tíz körül riasztották a mentőket, akik már csak a halál beálltát tudták megállapítani, mondta az Index megkeresésére Aradszky Zsolt, Aradszky László fia. A halál okát három napon belül fogják megállapítani, több részletet egyelőre nem tudni. Temetéséről később intézkednek, a részletekről a nyilvánosságot tájékoztatni fogják.

Aradszky 1935-ben született Budapesten. Először a Töltőtolljavító Ktsz-ben dolgozott,  majd az Országos Szórakoztatózenei Központ stúdiójában és a Magyar Rádió Tánczenei Stúdiójában tanult.

1963-ban a Magyar Rádió Tessék választani! könnyűzenei versenyén megosztott első helyezést nyert Még ide-oda húz a szív című dalával. 1966-ban a Magyar Rádió Made in Hungary hangversenyét az Isten véled édes Piroskám című versenydallal nyerte meg, ő lett a magyar hanglemezgyártás történetének első aranylemezes énekese.

Saját bevallása szerint több mint hárommillió lemezt adott el ötvenéves pályafutása során. Az Index is járt otthonában öt évvel ezelőtt, akkor készült videónkat itt nézheti meg. 

A hetvenes években lényegében eltűnt a magyar nyilvánosság elől, 1986-ban tért vissza. Ötvenéves karrierje során sokfelé fellépett, többször járt Kanadában, Amerikában, volt Ausztráliában is.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport