Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyar színésznők is elkezdték kiteregetni a színészvilág szennyesét

2017.10.14. 13:44 Módosítva: 2017-10-19 12:38:35

A magyar színészvilágban is kezdi felütni a fejét a Weinstein-botrány nyomán a szexuális zaklatás témája: Sárosdi Lilla színésznő (Schilling Árpád rendező felesége) a Facebookján tett közzé nyilvános bejegyzést egy fiatalkori traumájáról, majd egy kicsivel később Sándor Erzsi is ugyanígy tett.

Sárosdi azt állítja, a posztban szereplő, meg nem nevezett híres színházi rendező és egy barátja orális szexre akarták rávenni egy autóban. 

A jelenleg az Örkény Színházban és a Dollár Papa társulatban játszó színésznő azt állítja, az eset 20 évvel ezelőtt történt. A rendező és barátja egy próba után (ahol nézőként volt jelen) elhívták kocsikázni, ő pedig először naivan megörült, hogy befogadta a színházi elit. 

Az autóban aztán a rendező elővette a nemi szervét, és arra kérte Sárosdit, "puszilja meg", mire ő elsírta magát. A rendező erre azt mondta, nekik vannak "ilyen fiatal barátnőik", akikkel eljárnak "szexelni egy jót", és biztatta a lányt, "lazuljon egy kicsit". Mikor ezek után sem volt hajlanadó kielégíteni a férfit, elhajtottak egy kietlenebb helyre, ahol a barátja maszturbálni kezdett Sárosdi mellett az ülésen. 

Szégyenkezve kértem bocsánatot nagyrendezőtől ,hogy megsértettem az ellenállásommal, mindenesetre nagyrendező megbántva szállt ki a kocsijából. "Vidd haza" - mondta sértődötten a kedves barátnak, és én nagyon szégyelltem magam, hogy nem tudtam megfelelni.

- írja a színésznő hozzátéve, hogy évek alatt sem csitult benne a harag, ha arra gondol, hogy az illető még mindig fiatalembereket tanít. A teljes poszt itt olvasható:

Néhány órával később egy másik magyar színésznő, Sándor Erzsi is csatlakozott Sárosdi Lillához, és közzétett egy történetet a múltjából. Sándor - aki színészkarrierje után újságíróként, szerkesztőként dolgozik - Facebook-posztjában azt írja, még színművészeti főiskolás évei alatt egy felette járó, rendezőszakos fiú rábeszélte, félmeztelenül mondjon el neki egy szöveget egy próbafelvételhez. 

A bejegyzés szerint a fiú azzal vette rá Sándor Erzsit, hogy belemenjen a megalázó helyzetbe, hogy azt mondta neki: "a színész akkor veszíti el a gátlásait, ha a Keleti Pályaudvaron egy hintaszékben is képes meztelenül elmondani egy monológot". A fiatal színésznő megijedt, hogy ha nem képes a rendezőpalánta lakásán egy hintaszékben levetkőzni, akkor bizonyára pályaalkalmatlan, így végül elvállalta a felvételt. 

Nagyon nagy kínban félmeztelenül ültem a kamerája előtt, motyogtam valami hülyeséget, ő nézett, instruált és talán készített is felvételt, ezt nem tudom. Csak azt, hogy végtelenül kiszolgáltatottan vártam, hogy ez az egész elmúljon és kimehessek a lakásból.

– írja Sándor Erzsi, aki saját bevallása szerint a mai napig érzi "azt a halálos kínt, amit ott a hintaszékben félmeztelenül eltöltöttem nála egy kamera előtt, hogy megfeleljek, mint színésznő".