Tas, Anasztázia
1 °C
8 °C

Sárosdi Lilla: Elfogadom Marton László bocsánatkérését

2017.10.26. 13:29

A Zoom.hu felhívta a színésznőt, hogy reagáljon Marton László nem sokkal ezelőtt kiadott bocsánatkérésére. A színésznő a lapnak azt mondta, hogy óriási kő esett le a szívéről, és több mint húsz év feszültsége oldódott fel benne.

Nagyon jól esik nekem a rendező gesztusa, és el is fogadom. Példaértékűnek és paradigmaváltónak tartom, hogy Marton kiállt és őszintén elismerte tettét és képes volt bocsánatot kérni.

Sárosdi Lilla a Zoomnak azt mondta, reméli, ez az eset más esetleges elkövetőket is arra sarkall, hogy őszintén szembenézzenek a múlttal.

Az ügy, amiről szó van egy szexuális zaklatási botrány, ami itthon a Harvey Weinstein-ügy és a #metoo-kampány nyomán robbant ki akkor, amikor Sárosdi Lilla színésznő először nevet nem említve, majd Marton Lászlót megnevezve jelentette ki, hogy a Vígszínház főrendezője zaklatta. Sárosdi (Schilling Árpád rendező felesége) a Facebookján tett közzé nyilvános bejegyzést egy fiatalkori traumájáról, amiben állítja, a posztban szereplő, (akkor még) meg nem nevezett híres színházi rendező és egy barátja orális szexre akarták rávenni egy autóban.