Iván
21 °C
39 °C

Elkészült az első magyar filmturisztikai app

2017.11.03. 18:35

Elkészült az első magyar városnéző okostelefon-alkalmazás, amelynek segítségével nyomon lehet követni a filmezés aktív jelenlétét Budapesten. Az MTA SZTAKI és a Filmdestination.hu filmturisztikai kreatív csapat együttes fejlesztéseként készült el a filmturisztikai alkalmazás, a GUIDE@HAND Film Destination Budapest.

Az ingyenes, angol-magyar nyelvű alkalmazás a hazai filmgyártás hagyományaira támaszkodva az eddigi legteljesebb mozgókép-tematikájú turisztikai útmutató Budapestről, amely a Magyarországon dolgozó filmeseknek, vagy az országban megforduló filmturistáknak nyújt hiánypótló élményt. Ennek az egyedülálló filmturisztikai alkalmazásnak a segítségével az érdeklődők átélhetik a forgatási helyszínek egyedi varázsát és a különböző világvárosok hangulatát – írja az MTI a fejlesztők tájékoztatása alapján.

A folyamatosan bővülő alkalmazásban jelenleg több mint 70 filmhelyszín, valamint 20 olyan város található, amelyet Budapest "alakított" nemzetközi produkciókban. Mindezek mellett filmbarát éttermek, szállodák, boltok gyűjteménye is megtalálható az új alkalmazásban.

Az egyedülálló VR-élményre is képes applikáció iOS és Android operációs rendszerű készülékekre tölthető le.