Erzsébet
1 °C
4 °C

Halottat posztolt a YouTube-sztár, szétszedte az internet

2018.01.02. 10:05

„Soha nem találkoztam még ennyi kritikával, mert soha nem hibáztam még ekkorát” – kért elnézést a Twitteren Logan Paul, a népszerű vlogger, miután a stábjával egy élettelen ember testét videózta le, majd a felvételeket közzétette a YouTube-on, és az internet jelenlegi leggyűlöltebb figurájává vált.

A youtuber (aki mellesleg Jake Paul internethíresség bátyja) épp Japánban forgatott, amikor felkereste az öngyilkosok erdejeként emlegetett Aokigaharát, amely – a Golden Gate híd mellett – az egyik legkedveltebb célpontja a meghalni vágyóknak. 2002-ben például 78 holttestet találtak az erdőben, még annak ellenére is, hogy annak számos pontján táblák figyelmeztetik az öngyilkosság szándékával érkezőket: gondolják át a szándékukat.

„Ez nem kattintásvadászat. Ez a legvalóságosabb videó, amit feltöltöttem erre a csatornára" – mondta Logan Paul a videó felvezetőjében. Az internetezők főleg arra akadtak ki, hogy a 15 perces útinapló jelentős részében valami vicces sapkában jópofáskodik, majd öncélúan mutogatja az öngyilkos holttestét.

Még lilák a kezei. Reggel követhette el" – mondta egy ponton a magát felakasztó férfiről a vlogger, aki aztán arról is beszélt, hogy az öngyilkosság és a depresszió nem tréfa, illetve hogy elvileg azért jöttek a Fudzsi lábánál fekvő erdőbe, mert a hely kísértetjárta hangulatára voltak kíváncsiak, nem számítottak ilyesmire. A videó végén aztán zongorás zenei kíséretre bölcselkedett arról, hogy nem szégyen depressziósnak lenni, segítséget kell kérni, erősnek kell lenni, beszélni kell róla.

Érzéketlen, gusztustalan, elfogadhatatlan – röpködtek a jelzők az interneten, miután a videó felkerült a YouTube-ra. A videó kevesebb mint 24 óra alatt több mint hatmilliós nézettséget hozott, majd az internet nyomására a feltöltő előbb törölte azt, később pedig elnézést kért miatta. A kedden közzétett posztban elismerte, hogy hibázott, és leszögezte, hogy nem a nézettség miatt került fel a tartalom a csatornájára, valamint azt is megígérte, hogy hasonló többé nem fog előfordulni. (via)

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?