Judit
2 °C
7 °C

Igent mondott a politikai reklámokra az RTL Klub

2018.01.22. 19:25 Módosítva: 2018-01-22 19:56:20

Fontos bejelentést tett hétfő este az RTL Klub: a csatorna vezetői úgy döntöttek, teret biztosítanak a politikai pártok üzeneteinek, és leadják a reklámjaikat a tavaszi kampány során – írja a 24.hu

A Magyar RTL budatétényi székháza 2012. október 4-én, amelyben az RTL Klub és az RTL 2 televíziók működnek.
A Magyar RTL budatétényi székháza 2012. október 4-én, amelyben az RTL Klub és az RTL 2 televíziók működnek.
Fotó: Máthé Zoltán / MTI

A jelenlegi szabályozás szerint a képernyőn futó politikai hirdetések közzétételéért nem lehet pénzt kérni, vagyis a csatorna ellenszolgáltatás nélkül vállalta be, hogy beszáll a kampányba. Ez fordulatot jelent a 4 évvel ezelőtti hozzáállásukhoz képest, az előző választások előtt ugyanis nem futottak politikai reklámok az RTL Klubon, és a többi kereskedelmi tévében sem

Az RTL Magyarországnál a részleteket későbbre ígérik, a bejelentésben most csak annyi szerepel, hogy az RTL Klub a 2018. évi országgyűlési választási kampány alatt lehetőséget és felületet biztosít az országos listát állító jelölő szervezeteknek, hogy üzeneteiket eljuttathassák a választópolgároknak. 

A kereskedelmi csatornáknak február 17-ig kell nyilatkozniuk, hajlandóak-e ingyen sugározni a politikai reklámokat, vagy inkább kimaradnak a kampányidőszakból. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?