Judit
2 °C
7 °C

Most különösen jó a Disney-nél dolgozni

2018.01.23. 20:25

Robert Iger, a Disney ügyvezető igazgatója kedden bejelentette, hogy több mint 125 ezer alkalmazottjuk kap majd egyszeri, ezer dolláros bónuszt, emellett pedig a cég 50 millió dollárt invesztál egy, az alkalmazottaik számára indítandó oktatási programba – írja a Street Insider.

Büszke vagyok, hogy nagyjából 125 millió eurót költünk el az alkalmazottainkra, egyúttal elérhetőbbé tesszük a felsőoktatást az új program indulásával.

– mondta Iger, hozzátéve azt is, hogy mindig is abban hitt, hogy az oktatás a lehetőségek kulcsa, ami új ajtókat nyithat meg. Az ezer dolláros bónusszal együtt ennek mind rövidtávon, mind hosszútávon pozitív hatása lesz majd – vélekedett.

Az ezer dolláros bónuszhoz nem kell más, mint hogy ez év január elseje óta dolgozzanak a cégnél, illetve emellett Amerikában is lakjanak. Az oktatási program elsősorban az órabérért dolgozó alkalmazottaik számára lesz hasznos, nagyjából 88 ezren vehetik majd igénybe. Ennek keretein belül a résztvevők továbbtanulhatnak, vagy szakmai képzéseken vehetnek részt, akár olyanokon is, amiknek egyébként nincs köze ahhoz, amit a cégnél csinálnak. 

Ennek segítségével aztán fejlődhetnek a cégnél betöltött munkájukban, vagy a hosszútávú elképzeléseiket is megvalósíthatják, a Disney pedig a jövőben is támogatja majd a programot, évi 25 millió dollárral. A cég teljes munkaidős alkalmazottainak szóló oktatási pénzvisszafizetési programra ez a közlemény szerint nem lesz majd hatással.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?