Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Imádták Fischer Ivánt és a Fesztiválzenekart New Yorkban

2018.01.23. 11:32

Tizenkét óra alatt elkapkodták a jegyeket a Budapesti Fesztiválzenekar első autizmusbarát koncertjére New Yorkban,  melyet itthon a  Nemzetközi Cseperedő Alapítvánnyal indítottak el három évvel ezelőtt . Az együttest másnap a telt házas Lincoln Center várta, majd történetükben szintén először Reykjavíkban léptek fel. A turné Athénban ért véget, a koncerteket mindenhol kitörő tapsvihar fogadta.

Több New York-i lap áradozott a magyar zenekar koncertjéről, az egyik kritikus például így írt: „Húsz éve írok zenekritikákat New Yorkban, a cikkeim száma lassan ezer körül mozog, ám kevés olyan döbbenetes élményben volt részem, mint a legutóbbi, Fischer Iván-féle koncert.” Majd hozzátette: „Állítom, hogy ez volt az évad eddigi legjobb koncertje.”

A magyar közönség január 23-án hallhatja utoljára a programot a Müpában. A Fesztiválzenekar legközelebb február 4-én játszik a Müpával közös szervezésű zenei maratonján, melynek központjában idén Bernstein és az amerikai zene lesz. Már csak néhány koncertre maradtak jegyek, hangversenyenként mindössze 990 forintért.