Kamu Kiss Ádám-előadásra árul duplaáron jegyet a Viagogo

2018.02.02. 16:49
Nem elég, hogy az oldalukon eleve kétszer annyiért kínálják a jegyeket, mint a Dumaszínház, és az az, hogy kezelési költségként még 50 százalékkal megfejelik, de olyan előadásra adják el a jegyet, ami nincs is.

Az eufemikusan másodlagos jegyértékesítési piacként nevezett szervezett jegyüzérhálózat, a Viagogo szintet lépett: az eddigi pofátlan lehúzások, duplaáron kínált jegyek, a fizetés gomb megnyomása után a kártyánkat megterhelő, előtte sehol nem jelzett, 20-50% között mozgó kezelési költségek mellett megjelent a kamurendezvény is a portfólióban.

Az itt elérhető Kiss Ádám rendezvények ugyanis nem léteznek. Kiss Ádám február 5-7 között Győrben fog fellépni, erről a fellépéseket szervező Dumaszínház honlapján meg is lehet győződni. A Viagogo egy nem létező eseményre kínál jegyeket, és ahogy az egy károsult leveléből kiderül, szépen levonják a jegyárat (ami duplája a Dumaszínház oldalán vásárolhatónak), megküldik a visszaigazolást is, csak éppen előadás nem lesz aznap ott, ahová hirdetik.

A jegyeket, amiket jelenleg éppen 7700 forintért kínálják, a végén 11 000 forintért számlázzák le, szóval tripla átverés van, de ez már tényleg csak hab a tortán. 

A cég ügyfél- és panaszkezelése, mint az összes olyan oldalé, ami a vásárlók gyanútlanságára és óvatlanságára épít, igen nehézkes, regisztrált fiók nélkül nem lehet őket csak úgy elérni. A Tékozló Homáron egy Gorillaz-koncertre két jegyet vásárló, majd plusz 18 000 forint körüli összeggel lehúzott vásárló kálváriája is tanulságos, itt lehet elolvasni.

A Viagogónak küldtünk kérdéseket emailben, de nincsenek illúzióink. A Dumaszínház egyelőre tanakodik a lépéseken, de valószínűleg rendőrségi feljelentést tesz, ahogy a pórul járt vevő is azt tette. Őt egyébként a Dumaszínház - bár nem lett volna kötelessége - kárpótolta egy későbbi, valóban Budapesten tartandó előadásra szóló jegyekkel. A Facebookon van egy Viagogo károsultjai nemzetközi csoport is, ezek szerint nem csak minket szívatnak.