Róbert
16 °C
29 °C
Index - In English In English Eng

Jön az első magyar Frida Kahlo-kiállítás

2018.02.09. 15:51

Mások mellett Frida Kahlo, Francis Bacon, Lucian Freud és a londoni iskola, majd Korniss Dezső kiállításaival várja a látogatókat idén a Magyar Nemzeti Galéria, írja az MTI a bejelentés után.

000 YF3FO
Fotó: Miguel Medina

Frida Kahlo első budapesti kiállítása a mexikói festő születésének 111. évfordulóján, júliusban nyílik majd meg. A képek java a mexivárosi Museo Dolores Olmedo gyűjteményéből érkezik.

Októbertől aztán Bacon, Freud és a londoni iskola címmel a modern brit festészet egyik legnagyobb hatású korszakát mutatja be egy a londoni Tate-ből érkező tárlat.

Decemberben  Korniss Dezső születésének 110. évfordulójára a festő munkásságát áttekintő kiállítás nyílik, májustól pedig Julian Rosefeldt Manifesto című videóinstallációja is látható lesz Cate Blanchett főszereplésével.

15 milliárdból újult meg a Szépművészeti

Pénteken egyúttal azt is bejelentették, hogy a rekonstrukció után októberben nyit újra a Szépművészeti Múzeum. A három év alatt elvégzett felújítás és a műtárgyak költöztetésének összköltsége 15 milliárd forint, árulta el Baán László főigazgató.

Az intézmény első időszaki kiállítása Leonardo előtt tiszteleg, a reneszánsz mester lovasszobra mellett tíz eredeti rajzát is bemutatva. A Szépművészeti Múzeum spanyol, olasz és holland barokk kiállításai után 2019 végén Rubens, Van Dyck és a flamand barokk mestereinek munkáiból nyílik tárlat, amelyre csak Rubenstől legalább húsz főmű érkezik, 2020-ban a múzeum korábbi nagy sikerű Cézanne-kiállításának folytatását tervezik.