Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lehet, hogy még a cégétől se tud megválni Weinstein

2018.02.12. 02:41

A zaklatási ügye miatt jó ideje komoly bajban lévő Harvey Weinstein könnyen lehet, hogy cégétől se tud megválni, írja az LA Times.

Weinstein nagyjából félmilliárd dollárért adott volna túl a jól menő, de vele együtt valószínűleg a csőd felé robogó Weinstein Co.-n, de Eric Schneiderman New York-i főügyész ezt most meghiúsította. Ő ugyanis beperelte Weinsten cégét azért, mert nem biztosítottak a munkavállalóiknak megfelelő védelmet, vagyis valószínűleg erre vonatkozott, hogy szerinte nagyon durván megsértették a cégnél az emberi, polgári jogokat és az üzleti szabályokat is.

Schneiderman most nem akarja, hogy a vétkesek egy adásvétellel megússzák a kompenzációt és büntetést. Maria Contreras-Sweet lett volna a vevő, aki Obama alatt kormányzati pozíciót töltött be, ő női többségű igazgatóságot ígért, illetve egy kártalanítási alapot a zaklatásnak kitett nők számára. Az ügyletbe beszállt volna Ron Burkle milliárdos is, a világ egyik leggazdagabb embere.

Ha nem jön létre a felvásárlás belátható időn belül, akkor jó eséllyel becsődöl a Weinsten Co.