Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Perelnek a Johnny Hallyday örökségéből kisemmizett gyerekei

2018.02.12. 21:16

A decemberben meghalt francia rocksztár, Johnny Hallyday vér szerinti gyerekei, Laura Smet és féltestvére, David Hallyday pert indítottak, amiért a zenész minden vagyonát negyedik feleségére, Laeticiára, és két örökbefogadott lányukra hagyott.

Laura Smet és David Hallyday
Laura Smet és David Hallyday
Fotó: Bertrand Guay

Johnny Hallyday, eredeti nevén Jean-Philippe Smet 74 éves volt, egy ideje rákbetegséggel küszködött. Pályafutása az 1960-as években kezdődött, és a francia szórakoztatóipar egyik legnagyobbjaként tartották számon, filmben is szerepelt.

A 34 éves Laura Smet, aki a zenészlegenda Nathalie Baye színésznőhöz főződő kapcsolatából született, hétfőn jelentette be, hogy semmit sem örökölt apjától, sem ingatlanvagyont, sem jogdíjat, de még egy emléket sem, „még a neki szentelt, Laura című kislemezének a borítóját sem". A nő hangsúlyozta, hogy szerette volna családon belül rendezni az ügyet, de nem maradt más választása, mint „harcolni az érdekeiért és minden lehetséges jogi eszközzel megvédeni apja munkásságát".

A zenész első házasságából, Sylvie Vartan énekesnőtől született 51 éves fia, David is jogi úton próbálja rendezni a kérdést.

Johnny Hallyday a 2000-es években telepedett le Laeticiával Kaliforniában, a család felváltva élt Los Angelesben, Franciaországban és Saint-Barthélémy karib-tengeri szigeten, ahol eltemették, írja az MTI. A kaliforniai törvények értelmében érvényes a rocksztár végakarata, a francia jogszabályok azonban nem teszik lehetővé a vér szerinti gyermekek teljes kisemmizését. „A végrendelet teljes mértékben szembe megy a francia joggal" – mondta Laura Smet.