Perelnek a Johnny Hallyday örökségéből kisemmizett gyerekei

2018.02.12. 21:16

A decemberben meghalt francia rocksztár, Johnny Hallyday vér szerinti gyerekei, Laura Smet és féltestvére, David Hallyday pert indítottak, amiért a zenész minden vagyonát negyedik feleségére, Laeticiára, és két örökbefogadott lányukra hagyott.

Laura Smet és David Hallyday
Laura Smet és David Hallyday
Fotó: Bertrand Guay

Johnny Hallyday, eredeti nevén Jean-Philippe Smet 74 éves volt, egy ideje rákbetegséggel küszködött. Pályafutása az 1960-as években kezdődött, és a francia szórakoztatóipar egyik legnagyobbjaként tartották számon, filmben is szerepelt.

A 34 éves Laura Smet, aki a zenészlegenda Nathalie Baye színésznőhöz főződő kapcsolatából született, hétfőn jelentette be, hogy semmit sem örökölt apjától, sem ingatlanvagyont, sem jogdíjat, de még egy emléket sem, „még a neki szentelt, Laura című kislemezének a borítóját sem". A nő hangsúlyozta, hogy szerette volna családon belül rendezni az ügyet, de nem maradt más választása, mint „harcolni az érdekeiért és minden lehetséges jogi eszközzel megvédeni apja munkásságát".

A zenész első házasságából, Sylvie Vartan énekesnőtől született 51 éves fia, David is jogi úton próbálja rendezni a kérdést.

Johnny Hallyday a 2000-es években telepedett le Laeticiával Kaliforniában, a család felváltva élt Los Angelesben, Franciaországban és Saint-Barthélémy karib-tengeri szigeten, ahol eltemették, írja az MTI. A kaliforniai törvények értelmében érvényes a rocksztár végakarata, a francia jogszabályok azonban nem teszik lehetővé a vér szerinti gyermekek teljes kisemmizését. „A végrendelet teljes mértékben szembe megy a francia joggal" – mondta Laura Smet.