Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vidnyánszky Attila marad a Nemzeti Színház vezetője

2018.02.28. 10:32

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerdán közölte az MTI-vel, hogy Vidnyánszky Attilát 2018. július elsejei hatállyal újabb öt évre bízták meg a Nemzeti Színház vezetésével. A kinevezést Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere közölte az igazgatóval. Az állásra december 12-től lehetett pályázni, egyedül a jelenlegi vezető, Vidnyánszky Attila indult a posztért, így annyira nem meglepő, hogy ő lett a befutó.

A pályázatot Tardy Anna, az Emmi politikai tanácsadója; Császár Angela színművész; Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója; Horváth Lajos Ottó színművész; Novák János, a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház ügyvezető igazgatója; Mádi Zoltán, a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezetének főosztályvezetője; Kiss János Antal, a Győri Balett igazgatója; Hegedűs D. Géza színművész, rendező és Éliás János szakszervezeti képviselő bírálta el.

Vidnyánszky Attila címet is adott mintegy 100 oldalas pályázatának: A nemzet színházát. Bemutatja benne az elmúlt öt év művészeti, gazdasági és nemzetközi munkáját, hangsúlyosan megjelenítve a MITEM létrehozásának okát, célját és a fesztivál sikereit. A pályázat részletesen taglalja Vidnyánszky Attila művészeti, gazdasági és stratégiai fejlesztési elképzeléseit és az ezek megvalósításához szükséges feltételeket.