Szilárda
2 °C
7 °C
Index - In English In English Eng

Az Index újságírója könyvet írt a szexuális zaklatásokról

2018.03.05. 14:59

Március 19-én jelenik meg Kovács Bálintnak, az Index újságírójának Puszild meg! című könyve a szexuális zaklatásról, és mindarról, ami a metoo-jelenség mögött van. 

Kovács Bálint kollégánk az Indexen is többször írt a magyar színházi életet is érintő szexuális zaklatásokról, tényfeltáró anyagot közölt a Marton László  és Kerényi Miklós Gábor rendezők ellen felhozott vádakról is. Írt a szexuális zaklatás kezeléséről a bíróságokon, készített interjút Sárosdi Lillával, az elsőként előálló áldozattal, és írt a bocsánatkérésekről is egy kommunikációs szakember megkérdezésével.

KovacsBalint PuszildMeg Likemagnes 01

Nehéz feldolgozni és megérteni a szexuális visszaélés és erőszak működésmódját. Mit jelent egyáltalán a szexuális zaklatás, miért robbant ki épp most ennyi botrány, és miért nem álltak elő eddig az áldozatok? Mi a különbség egy ízléstelen bók és a szexuális zaklatás között, és a történtek után ki lehet-e még egyáltalán fejezni, ha a másik tetszik nekünk? Kovács Bálint, az Index újságírója áldozattal, elkövetővel, terapeutával, bíróval és jogvédővel egyaránt beszélt, hogy megírhassa a zaklatás természetrajzát. Könyve számtalan szempontot megvilágít, provokatív és elgondolkodtató – olvasható a könyv fülszövegében.