Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kirúgták a Metropolitan korábban felfüggesztett sztárkarmesterét

2018.03.13. 00:26

A New York-i Metropolitan Opera (Met) kirúgta sztárkarmesterét, a tavaly év végén felfüggesztett James Levine-t -írja a Chicago Tribune.

Ahogy korábban írtuk, a New York Times és a New York Post is beszámolt arról, hogy a Levine 1985-től éveken át szexuálisan zaklatott egy fiút. Az ügy 1993-ig tartott és a ma 48 éves férfi kis híján öngyilkos lett a történtek miatt.
Hétfőn közleményt adott ki a Met, amiben azt írják, hogy mostanra bebizonyosodott, hogy pályája során több fiatalkorút is molesztált a 74 éves karmester, és ezért a további közös munka elképzelhetetlen.

A karmester 1976 óta volt az operaház teljhatalmú zenei rendezője, egészen két évvel ezelőttig, amikor az első hírek hatására visszavonult. Decemberben, amikor a botrány kirobbant, először felfüggesztették a Metben, ezzel párhuzamosan pedig felbontotta minden szerződését a karmesterrel a Chicago Symphony Orchestra, valamint a zenekarhoz kötődő Ravinia fesztivál is.