Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tízmilliárdokat ad a kormány magyar színházaknak

2018.03.27. 11:35

Több mint 40 milliárd forint kormányzati támogatásból újul meg a kaposvári, a debreceni, a veszprémi, a győri, a szolnoki színház, valamint a budapesti Nemzeti Színház és a Thália Színház, írja az MTI.

Az Emmi Kultúráért Felelős Államtitkársága keddi bejelentése szerint a kormány:

  • a kaposvári Csiky Gergely Színház felújításához 9 milliárd,
  • a debreceni Csokonai Nemzeti Színházéhoz 6,35 milliárd,
  • a veszprémi Petőfi Színházéhoz 9,28 milliárd,
  • a győri Nemzeti Színházéhoz 8 milliárd forintot,
  • a szolnoki Szigligeti Színház megújulásának előkészítéséhez pedig 250 millió forint támogatást biztosít, ez utóbbi rekonstrukciója a kiviteli tervek szerint 4,6 milliárd forintba kerül majd.

Mint írták, a Nemzeti Színházat a kormány 2017 végén 2 milliárd forintos támogatással mentette meg a bezárástól, a Thália Színház rekonstrukciójának keretében pedig a kormány 985 milliós, valamint a Fővárosi Önkormányzat 400 millió forintos hozzájárulásával a Mikroszínpad teljes értékű játszóhellyé válik.

A kaposvári Csiky Gergely Színházban jelenleg a bontási munkák zajlanak, a felújított épületben az első előadást 2019 őszén tekinthetik meg a nézők. A debreceni Csokonai Nemzeti Színház 2019 tavaszán zár be, a megújult épületbe 2020 őszén költözhet vissza a társulat. A veszprémi Petőfi Színház rekonstrukciója 2020-ra történik meg.