Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Despacito újabb rekordot döntött a YouTube-on

2018.04.06. 20:36

A tavalyi nyár nagy slágere, a Despacito lett az első videó, amelyet több mint 5 milliárd alkalommal néztek meg a YouTube-on - írja az MTI.

A Puerto Ricó-i Luis Fonsi és a panamai Erika Ender szerzeményét több mint másfél milliárddal többször hallgatták meg a zenemegosztó portálon, mint bármely más számot. A toplista második helyezettje, Wiz Khalifa See you again-je a 3,5 milliárdot közelíti, a harmadik a Shape of You Ed Sheerantől 3,42 milliárddal áll. Az első gigantikus YouTube-sláger, a Gangnam Style, amit annak idején utolérhetetlennek tartottak nézettségben, csak a negyedik. A Youtube 100 legnézettebb videója között egyébként csak 6 van, ami nem zenei klip; ezek általában gyerekeknek szóló tartalmak.

A Despacito érte el elsőként a 4 milliárd letöltést is a YouTube-on. A Puerto Ricó-i világsiker, amit Luis Fonsi és honfitársa, Daddy Yankee ad elő, a legnézettebb videoklip a világ 45 országában, köztük Spanyolországban, Németországban, Görögországban, Portugáliában, Mexikóban és Argentínában. A dal 49 héten át vezette a hivatalos amerikai slágerlistát, a Billboard Hot 100-at, és legalább 89 országban került a helyi slágerlista élére.