Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Összetörték Jeff Koons egyik alkotását Amszterdamban

2018.04.08. 20:35

Egy látogató véletlenül megrongálta Jeff Koons amerikai pop-art művész egy alkotását amszterdami kiállításának utolsó napján, vasárnap - írja az MTI.

A Nieuwe Kerk múzeum szóvivője szerint egy figyelmetlen látogató hozzáért egy vékony üvegből készült kék golyóhoz, amelyik darabokra tört . A Masterpiece 2018 című, februárban megnyitott tárlat szerencsétlenül járt alkotását a művész Gazing Balls (bámuló golyók) című sorozatának részeként tekinthették meg a látogatók.

Az üveggolyó mögötti kép, Perugino olasz reneszánsz festő Madonna gyermekével és négy szenttel című alkotásának másolata nem szenvedett kárt.

Koons szóvivője elmondta, hogy nem tesznek mást, csak felmérik a kárt a biztosító számára.

A Gazing Balls című sorozatban Koons számos hasonló kombinációt készített: kék üveggolyót helyezett híres műalkotások másolataira, a golyóban a látogatók és környezetük képe tükröződik, ezzel maguk is a mű részeivé válnak.

A 63 éves amerikai művész az egyik legdrágább kortárs alkotó, 2013-ban a Balloon Dog (léggömbből hajtogatott kutya) című szobra mintegy 58 millió dollárért (14,7 milliárd forint) kelt el a Christie's aukcióján.