Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ilyen volt, és idén is ilyen lehet a bulizós Szabadság híd

2018.04.15. 12:56

Már javában folynak a tárgyalások arról, hogy idén is legyen Szabihíd, azaz idén is több hétvégére lezárják a Szabadság hidat a forgalom elől, hogy ideiglenesen piknikezésre, jógázásra és általános lazulásra alkalmas köztérré alakuljon a híd - mondta el az Indexnek a projekt egyik főszervezője, Tömör Miklós.

A tavaly nyári, abszolút alulról szerveződő rendezvénysorozatról a szervezők filmet is készítettek, amely nemcsak a hangulatot mutatja be esküvővel, grillezéssel, piknikkel, függőágyakkal és különféle programokkal, de az egész ötlet születéséről, és a Fővárossal és Tarlós Istvánnal való egyeztetésről is szól. A Szabihíd - A szabadság hídja című kisfilm először az Indexen látható:

Tömör Miklós az Indexnek elmondta: bár a Szabihidról még egyeztetnek, az már egészen biztos, hogy idén is lesz Valyo Kikötő. A Rákóczi híd pesti hídfője melletti több ezer négyzetméteres területet és volt kikötőépületet közösségi városfejlesztési eszközökkel újították fel, 3-500 embert tud befogadni, és alkalmas szabadtéri filmvetítésre, koncertek, előadások helyszínéül szolgál, teret ad gyerekfoglalkozásoknak, workshopoknak, képzéseknek, sportprogramoknak, művészeti fesztiválokat és kulturális rendezvényeket fogad be - írják róla a szervezők.

Tömör Miklós a Szabihídról azt mondta az Indexnek: "Egyeztetünk a Fővárossal, és pozitívak a visszajelzések, reméljük, hogy még tavasszal döntés születik a 2018-as Szabihíd dátumairól. Szeretnénk, ha idén is legalább négy hétvégére megnyílna a híd, illetve szeretnénk egy hétvégén kipróbálni, hogyan működne az egész, ha maradna villamosforgalom, 10 km/h-s sebességkorlátozással. A Valyo - Város és Folyó Egyesület azt szeretné, ha egy jól működő biztonságos köztér maradna Szabihíd, ahová bárki kijöhet sétálni, piknikezni, programot szervezni. Ahogy tavaly, idén is a ProProgressione irodával szervezünk néhány kulturális programot főleg az első hétvégére, figyelemfelkeltő jelleggel, de alapvetően egyet szeretnénk: legyen szabad a híd!"

Tömör Miklóssal és szervezőtársával, Lohász Cilivel tavaly készítettünk nagyinterjút:

Ne maradjon le semmiről!