Natália
1 °C
7 °C

Indoklás nélkül lefújták Alföldi Róbert előadását

2018.04.17. 11:50

Lemondták az Alföldi Róbert főszereplésével készült, Igenis, miniszterelnök úr! című darabot Pécsen, írja Facebook-oldalán a Szabad Pécs. Antony Jay és Jonathan Lynn válságkomédiáját májusban mutatták volna be a pécsi Kodály Központban, a jegyértékesítést azonban váratlanul leállították, a produkció sem érti, hogy miért.

Hevér Gábor és Alföldi Róbert az Igenis, miniszterelnök úr! című darabban
Hevér Gábor és Alföldi Róbert az Igenis, miniszterelnök úr! című darabban
Fotó: Mészáros Csaba

Hogy a budapesti vendégelőadás miért marad el, a Kodály Központ egyelőre nem indokolta. "Tisztelt Közönségünk! A május 27-i Zsolnay Színház Igenis miniszterelnök úr! előadása elmarad, a jegyeket április 18-tól, szerdától visszaváltjuk. A pénztárakban vásárolt jegyek árát a Zsolnay Kulturális Negyed Látogatóközpontjában, valamint a Kodály Központban fizetjük vissza. (...) Köszönjük megértésüket!" – írják egy Facebook-bejegyzésben.

A bejelentéshez ráadásul nem új posztot írtak, hanem egy márciusi bejegyzést frissítettek. A szöveg alatt hamarosan a produkció is megjelent, amelynek képviselője egy kommentben azt írja: "Többen kérdezik, miért állt le a jegyértékesítés néhány napja. Sajnos mi nem tudjuk. (...) Reméljük, csak átmeneti technikai problémáról van szó."

(Frissítve) Tisztelt Közönségünk! A május 27-i Zsolnay Színház Igenis miniszterelnök úr! előadása elmarad, a jegyeket...

Közzétette: Kodály Központ – 2018. március 27.

Az előadás Facebook-oldalán közben egy hivatalos közlemény is megjelent a produkció részéről, amelynek szövege szerint az értesítésük nélkül mondták le a vendégelőadást: "Pénteken vettük észre, hogy az Igenis, miniszterelnök úr! május 27-re tervezett pécsi vendégjátékának jegyértékesítését leállították, a produkciót erről a döntésről nem értesítették. A facebookra ma azt írták ki, hogy az előadás elmarad. Hivatalos indoklást mostanáig sem kaptunk. Az előadást nem mi mondtuk le, a Zsolnay Színházzal megbeszéltek alapján az időpontot leegyeztettük, és készültünk a vendégjátékra. Értetlenül állunk az eljárás előtt. Köszönjük az érdeklődőknek, és nagyon sajnáljuk."

Tisztelt Közönségünk, pénteken vettük észre, hogy az Igenis, miniszterelnök úr! május 27-re tervezett pécsi...

Közzétette: Igenis, miniszterelnök úr – 2018. április 17.

Az Igenis, miniszterelnök úr! a Kultúrbrigád és az Átrium előadása Hevér Gábor és Alföldi Róbert főszereplésével, Znamenák István rendezésében. Kérdéseinkkel megkerestük a Zsolnay Negyedet, amint megkapjuk a válaszukat, frissítjük a cikkünket.

Márciusban már történt egy hasonló eset Alföldi Róberttel, akkor egy nyilvános beszélgetését mondták le Zalaegerszegen, az eseményt végül Zalaszentgróton tartották meg. "Igenis létezik ma fenyegetés, és zsarolás és félelem Magyarországon" – írta akkor az esettel kapcsolatban Alföldi Róbert.

A színész-rendező később a pécsi hír kapcsán a 24.hu-nak azt mondta, hogy egyelőre ő sem tud semmit az okokról, de úgy látja, a zalaegerszegi mintába illeszkedik ez a történet is, ami mélyen elszomorítja. "Borzalmas, de hát mi más oka lehet? Főleg az a gyanús az egészben, hogy postán küldik, és nagy kuss van. Rejtély, hogy miért mondták le" – mondta Alföldi, aki szerint technikai akadályok esetén nyíltan szokták közölni az ilyen híreket a fellépőkkel, nem szoktak titkolózni.

Arra a kérdésre, hogy megrázták-e hírek, Alföldi Róbert azt válaszolta, megszokta már, hogy ilyennek történnek vele. "De nem engem kéne megráznia, hanem az országot. Nem önmagában ennek az esetnek, hanem annak, hogy egyáltalán ilyenek történhetnek" – tette hozzá.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?