Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Horogkereszttel ingyen, sárga csillaggal pénzért lehetne színházba menni

2018.04.18. 11:09

Különös és ellentmondásos akciót hirdetett április 20-ára a konstanzi színház. Ekkor mutatnák be Tábori György (George Tabori) magyar drámaíró Mein Kampf című, Adolf Hitler fiatalkorát szatirikusan bemutató darabját. A színház pedig közölte: ingyen vehet részt a bemutatón, aki horogkeresztet visel, aki pedig megveszi a jegyet, attól azt kérik, viseljen sárga csillagot, hogy "kifejezze szolidaritását a nácik barbarizmusával szemben".

A Németországban is tiltott önkényuralmi jelképnek számító horogkeresztes akció - amelyet ráadásul Hitler születésnapjára hirdettek meg - sokakban felháborodást váltott ki, a helyi Német-Izraeli Közösség és a Judeo-Keresztény Közösség is bojkottot hirdetett, hiába állítja a színház, hogy az akció célja a figyelemfelhívás arra, "milyen könnyen megvesztegethetőek az emberek" - írja a Local.de.

Az ügyben így vizsgálat indul, közölte a helyi ügyészség. A vizsgálat célja megállapítani, hogy az akció belefér-e még a művészi szabadság kategóriájába, vagy már törvénysértő.

Ne maradjon le semmiről!