Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kísérleti városnéző futó-fotóriport Bécsből

2018.04.22. 23:04 Módosítva: 2018-04-22 23:04:11
Vasárnap tartották az egyik legnépszerűbb európai futóversenyt, a Vienna City Marathont. A futáson közel 42 ezren indultak, köztük mi is négyen az Indexből. Azt akartuk kipróbálni, hogy sikerülhet-e három legyet ütni egy csapásra: futni egy jót, összekötni egy városnézéssel, és az egészet belülről tudósítani is közben.
A szombati rövidebb távokat is számolva összesen 41 919-en indultak a 35. Bécsi Maratonon (és félmaratonon), amire 130 országból érkeztek versenyzők, köztük sok magyar is volt. A hőséggel és a napsütéssel is meg kellett küzdeniük az indulóknak.
A maratonon sem a férfi, sem a női mezőny leggyorsabb idővel nevező futója nem ért célba. Dennis Kimetto, a világcsúcstartó 25 km-nél adta fel izomproblémák miatt, és kiszállt a versenyből Helen Tola is.
A férfiaknál végül a marokkói Salaheddine Bounasser lett a meglepetésgyőztes 2:09:29-cel. A kenyai Ishmael Bushendich a tavalyihoz hasonlóan második lett 2:10:03-mal, míg a szintén kenyai Samwel Maswai 2:11:08-cal jött be a harmadik helyre.