Meghalt a Burning Man fesztivál alapítója

2018.04.29. 08:50

Hetvenéves korában San Franciscóban meghalt Larry Harvey, a Burning Man fesztivál kitalálója – írja a BBC. A hírt a fesztivál szervezői közleményben hozták nyilvánosságra. Harvey április elején kapott agyvérzést, szombat reggelre halt meg.

A haláláról kiadott közlemény felidézi, hogy mára a Burning Man a világ egyik legeredetibb és legismertebb kulturális rendezvénye lett. Az egyedi hangulatú fesztiválon évente 70 ezren vesznek részt a nevadai Black Rock sivatagban. Az egyediséget az adja, hogy a résztvevők különleges ruhákban (például ilyenekben) és installációk között buliznak, és a program végén felgyújtanak egy hatalmas emberfigurát – ez tavaly halálos balesettel járt –, innen a fesztivál neve is.

Fotó: burningman.org

A Burning Man épp ötvenéves ötlet: Harvey és egy haverja először 1968-ban égetett el faembereket a nyári napfordulón. A különös ötletből mára több tízmillió dolláros üzlet lett. „Vidéki kertész volt, filozófus, látnok, szellemű, író, inspiráció, ösztönző, mentor, és egy ponton taxis és kerékpáros futár” – írják a halála nyomán kiadott közleményben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport