Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Meghalt a Burning Man fesztivál alapítója

2018.04.29. 08:50

Hetvenéves korában San Franciscóban meghalt Larry Harvey, a Burning Man fesztivál kitalálója – írja a BBC. A hírt a fesztivál szervezői közleményben hozták nyilvánosságra. Harvey április elején kapott agyvérzést, szombat reggelre halt meg.

A haláláról kiadott közlemény felidézi, hogy mára a Burning Man a világ egyik legeredetibb és legismertebb kulturális rendezvénye lett. Az egyedi hangulatú fesztiválon évente 70 ezren vesznek részt a nevadai Black Rock sivatagban. Az egyediséget az adja, hogy a résztvevők különleges ruhákban (például ilyenekben) és installációk között buliznak, és a program végén felgyújtanak egy hatalmas emberfigurát – ez tavaly halálos balesettel járt –, innen a fesztivál neve is.

Fotó: burningman.org

A Burning Man épp ötvenéves ötlet: Harvey és egy haverja először 1968-ban égetett el faembereket a nyári napfordulón. A különös ötletből mára több tízmillió dolláros üzlet lett. „Vidéki kertész volt, filozófus, látnok, szellemű, író, inspiráció, ösztönző, mentor, és egy ponton taxis és kerékpáros futár” – írják a halála nyomán kiadott közleményben.