Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kulka János visszavonul

2018.05.03. 08:43 Módosítva: 2018-05-03 08:53:17

Kulka János visszavonul a színpadtól, írja a Bors. A lap egy "névtelenséget kérő, több állami díjjal kitüntetett, nagynevű művésztársától" úgy értesült, hogy Kulka nem kíván szerződést hosszabbítani társulatával, a Katona József Színházzal. A Kossuth-díjas színész 2016 áprilisában kapott stroke-ot, életmentő műtétet hajtottak végre rajta. 

A Bors cikke szerint a művész azóta mindent elkövetett annak érdekében, hogy teljesen visszanyerje be­szédkészségét és a mozgása is újra tökéletes legyen. "Gyógytornász és logopédus segíti a mai napig ebben az emberfeletti küzdelemben, de úgy fest, még mindig nem tud gond nélkül, a tőle megszokott minőségben beszélni, a szerepekhez nélkülözhetetlen koreográfiát megtanulni". A cikk szerint Kulka ezért döntött úgy, hogy nem tér vissza a színpadra.

2016 őszén a Katona József színházban ő is részt vett A nagy tapsrend című produkcióban; ebben a színészek jelmezben adják elő különböző előadások tapsrendjeit. Később láthattuk a betegsége előtt forgatott Budapest Noir című filmben, és szerepel Ujj Mészáros Károly új filmjében, az X.-ben is.

Kulka János 2013 augusztusa óta tagja a Katona József Színháznak, a Nemzetiből szerződött ide. Megbetegedése idején négy darabban játszott fontos szerepet. 

update: "Kulka János legnagyobb sajnálatunkra felmondott színházunkban. Munkaviszonya ez év márciusában megszűnt. A Katona József Színház az üggyel kapcsolatban semmilyen további információt nem kíván adni" - közölte a Katona.