Ödön
1 °C
11 °C

Le kellett takarni Trump lándzsára húzott fejét

2018.05.05. 16:05

A művészetnek is van határa - nagyjából így lehetne összefoglalni az egyik dél-kaliforniai iskolaszék döntését, amiben felszólították egy helyi középiskola vezetőségét, hogy azonnal takarják le egy falfestmény azon részét, amin

Donald Trump elnök levágott fejét egy lándzsán, véres nyakkal ábrázolta.

A falfestmény a San Diego-i Sweetwater Union középiskola falát ékesítette, azon egy inka varázsló, egy konkvisztátor és egy jaguárharcos is látható, a háttérben pedig a mexikói zászló színei díszelegnek. A kép érintett részét először nejlonnal takarták le, de átütött rajta, a végleges megoldásnak a jó öreg farostlemez bizonyult.

1525499575797

A festményt egy Sasha Andrade nevű művész festette, és az iskolaszék kérésére hajlandó megváltoztatni az inkriminált részét, hogy az iskola szabályainak megfeleljen, de előtte futott egy kört a Facebook-Twitter-Instagram Bermuda-háromszögben a kínjával, amit nagyjából úgy lehet összefoglalni, hogy #cenzúra.

Nem ez az első alkalom, hogy Trump elnököt nem túl hízelgően ábrázolják, Kathy Griffin komikus még tavaly parádézott a levágott fejével a Twitteren, Jim Carrey márciusban egy meztelen mellkasát egy bödön fagyi előtt simogató elnököt festett meg és tolt ki dettó a Twitterre.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?