Friderika
4 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Le kellett takarni Trump lándzsára húzott fejét

2018.05.05. 16:05

A művészetnek is van határa - nagyjából így lehetne összefoglalni az egyik dél-kaliforniai iskolaszék döntését, amiben felszólították egy helyi középiskola vezetőségét, hogy azonnal takarják le egy falfestmény azon részét, amin

Donald Trump elnök levágott fejét egy lándzsán, véres nyakkal ábrázolta.

A falfestmény a San Diego-i Sweetwater Union középiskola falát ékesítette, azon egy inka varázsló, egy konkvisztátor és egy jaguárharcos is látható, a háttérben pedig a mexikói zászló színei díszelegnek. A kép érintett részét először nejlonnal takarták le, de átütött rajta, a végleges megoldásnak a jó öreg farostlemez bizonyult.

1525499575797

A festményt egy Sasha Andrade nevű művész festette, és az iskolaszék kérésére hajlandó megváltoztatni az inkriminált részét, hogy az iskola szabályainak megfeleljen, de előtte futott egy kört a Facebook-Twitter-Instagram Bermuda-háromszögben a kínjával, amit nagyjából úgy lehet összefoglalni, hogy #cenzúra.

Nem ez az első alkalom, hogy Trump elnököt nem túl hízelgően ábrázolják, Kathy Griffin komikus még tavaly parádézott a levágott fejével a Twitteren, Jim Carrey márciusban egy meztelen mellkasát egy bödön fagyi előtt simogató elnököt festett meg és tolt ki dettó a Twitterre.