Szilvia
5 °C
16 °C

Szobrot kaphat Koncz Gábor Mezőkeresztesen

2018.05.10. 09:08

Köztéri szobrot állítanak Koncz Gábornak szülővárosában, Mezőkeresztesen, írja a Bors. A színész viszont határozottan állítja, hogy ez nem igaz. "Kamu, hogy szobor készül rólam! Nem tudom, honnan vették ezt az információt" - nyilatkozta a lapnak. Csakhogy a település nyilvános képviselő-testületi jegyzőkönyveiben ott szerepel a napirendi pont: köztéri szobrot állítanak Koncz Gábornak.

A Bors úgy tudja, hogy a színész maga vetette fel az ötletet, hogy egy köztéri szobor készüljön róla. A település képviselő-testülete támogatta a javaslatot, erről a Mezőkeresztes Város Ön­kormányzat Képviselő-testület üléseinek nyilvános jegyzőkönyvei árulkodnak. A 2018. március 29. napján keltezett ülés 1. számú napirendi pontja ugyanis arról számol be, hogy 2018. februárban „tárgyalások kezdeményezésére megvalósult Koncz Gábor tiszteletére emelendő szobor megvalósítása”.

A cikk szerint a 3800 lakosú településen senki előtt nem titok, hogy a művész nyolcvanadik születésnapján, július 8-án avatják a szobrot, bár hivatalos meghívót ed­dig még nem kapott senki. Megkeresték a  polgármestert, Majoros Jánost is, aki azt mondta, hogy "Koncz Gábor tisztelt és szeretett díszpolgára a településünknek, aki arra kért engem, hogy minden sajtómegkeresést irányítsak hozzá. Ezért megkérem önöket, hogy a mű­vész urat keressék a témában, majd ő eldönti, hogy meg akar szólalni vagy sem".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?