Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Az Apey & the Pea nyerte a Nagyszínpadot

2018.05.12. 10:02

A közönségszavatok alapján idén az Apey the Pea nyerte a VOLT Produkció és a Petőfi Rádió közös tehetségkutató versenye, a Nagyszínpad, avagy Nagy-Szín-Pad! fődíját – írja az MTI.

Az Apey & the Pea legutóbbi albuma, a HEX épp itt a Stenken mutatkozott be tavaly szeptemberben, december végén pedig az év legjobb albumai közé is beválasztottuk.

A győzelemmel az együttes a Sziget fesztivál, a Telekom VOLT fesztivál, a Strand fesztivál és a Campus fesztivál mellett a MOL Nagyon Balaton rendezvényeire és az Akvárium Klubba is meghívást kap, fellép a Petőfi Zenei Díj showműsorában, és egy videoklip elkészítésére is lehetősége nyílik – mondta a hírügynökségnek Vető Viktória, a Sziget Kulturális Menedzser Iroda sajtófőnöke. Emellett az Apey & the Pea képviselheti Magyarországot a 2019-es Eurosonic Festivalon, illetve egy lengyel és egy cseh fesztiválon is bemutatkozhat a Visegrádi Csoport 2017-2018. évi magyar elnöksége alkalmából.

Az ötödik alkalommal megrendezett Nagy-Szín-Pad!-on az elmúlt évben beérkezett szakmai ajánlások alapján már kialakult rajongótáborral rendelkező, klubszinten népszerű, a Petőfi Rádióban is jelen lévő előadók és zenekarok kaptak lehetőséget nagyszínpad-érettségük bizonyítására.

Lobenwein Norbert, a Nagy-Szín-Pad! alapítója azt mondta, rendkívül színes volt az idei mezőny, a könnyűzene szinte minden műfaja képviseltette magát. Volt közöttük, aki már nagyobb koncerttermeket is képes önállóan megtölteni, akadt, aki folyamatosan turnézva csak a nagy kiugrás lehetőségére várt.

A Nagy-Szín-Pad! résztvevői – az Amigod, Antonia Vai, az Apey & the Pea, a Belau, a ByeAlex és a Slepp, a JETLAG, az NB és a Soulwave – meghívást kaptak a Sziget, a Telekom VOLT, a Strand és a Campus fesztiválra, illetve a MOL Nagyon Balaton rendezvényeire is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?