Az Apey & the Pea nyerte a Nagyszínpadot

2018.05.12. 10:02

A közönségszavatok alapján idén az Apey the Pea nyerte a VOLT Produkció és a Petőfi Rádió közös tehetségkutató versenye, a Nagyszínpad, avagy Nagy-Szín-Pad! fődíját – írja az MTI.

Az Apey & the Pea legutóbbi albuma, a HEX épp itt a Stenken mutatkozott be tavaly szeptemberben, december végén pedig az év legjobb albumai közé is beválasztottuk.

A győzelemmel az együttes a Sziget fesztivál, a Telekom VOLT fesztivál, a Strand fesztivál és a Campus fesztivál mellett a MOL Nagyon Balaton rendezvényeire és az Akvárium Klubba is meghívást kap, fellép a Petőfi Zenei Díj showműsorában, és egy videoklip elkészítésére is lehetősége nyílik – mondta a hírügynökségnek Vető Viktória, a Sziget Kulturális Menedzser Iroda sajtófőnöke. Emellett az Apey & the Pea képviselheti Magyarországot a 2019-es Eurosonic Festivalon, illetve egy lengyel és egy cseh fesztiválon is bemutatkozhat a Visegrádi Csoport 2017-2018. évi magyar elnöksége alkalmából.

Az ötödik alkalommal megrendezett Nagy-Szín-Pad!-on az elmúlt évben beérkezett szakmai ajánlások alapján már kialakult rajongótáborral rendelkező, klubszinten népszerű, a Petőfi Rádióban is jelen lévő előadók és zenekarok kaptak lehetőséget nagyszínpad-érettségük bizonyítására.

Lobenwein Norbert, a Nagy-Szín-Pad! alapítója azt mondta, rendkívül színes volt az idei mezőny, a könnyűzene szinte minden műfaja képviseltette magát. Volt közöttük, aki már nagyobb koncerttermeket is képes önállóan megtölteni, akadt, aki folyamatosan turnézva csak a nagy kiugrás lehetőségére várt.

A Nagy-Szín-Pad! résztvevői – az Amigod, Antonia Vai, az Apey & the Pea, a Belau, a ByeAlex és a Slepp, a JETLAG, az NB és a Soulwave – meghívást kaptak a Sziget, a Telekom VOLT, a Strand és a Campus fesztiválra, illetve a MOL Nagyon Balaton rendezvényeire is.