Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Végleg levetette a műsorról az Operettszínház Kero darabját

2018.05.22. 08:32

A Rómeó és Júlia musical utolsó operettszínházi előadását láthatták a nézők hétfőn este, a darabot a nemrég szexuális zaklatással megvádolt Kerényi Miklós Gábor rendezte, aki el is ment az utolsó előadásra. Az egykori művészeti vezetőnek jegyet kellett vásárolnia, csak így nézhette meg a saját rendezését. Sokan érkeztek piros kartonszívvel a búcsúra, az előadást hatalmas taps fogadta a Blikk beszámolója szerint. "Ez az előadás a szeretet nevében jött létre, a gyűlölet ellen" – foglalta össze beszédében a koreográfus Duda Éva, aki köszönetet mondott a rendezőnek.

"Nagyon feszülten érkeztem, mert nehéz elbúcsúzni egy olyan előadástól, amely életem egyik legfontosabb része. Örültem annak a sikernek, aminek most a tanúja lehettem, de a teljes értetlenség is úrrá lett rajtam. Ennek a darabnak a levétele bűn. Nem miattam, hanem a közönség miatt" – jelentette ki a rendező. Az átdolgozott Shakespeare-dráma 14 év után került le a műsorról, a darabban egyébként Kero fia, Kerényi Miklós Máté játszotta Benvolio szerepét.

A Rómeó szerepét alakító Dolhai Attilát (k) fogadja Kerényi Miklós Gábor igazgató a Rómeó és Júlia című musical 500. előadása előtt a Budapesti Operettszínház előtt 2012. november 29-én.
A Rómeó szerepét alakító Dolhai Attilát (k) fogadja Kerényi Miklós Gábor igazgató a Rómeó és Júlia című musical 500. előadása előtt a Budapesti Operettszínház előtt 2012. november 29-én.
Fotó: Beliczay László / MTI

Kerényi Miklós Gábort rendkívüli felmondással rúgták ki az Operettszínháztól április 13-án, mint közölték, az egykori igazgató, művészeti vezető az utóbbi időben több olyan nyilatkozatot is tett, amelyek rossz fényben tüntették fel a munkahelyét. Kerényit a zaklatási vádak miatt már korábban felmentették a munkavégzés alól, azonban kapta a fizetését és a juttatásokat, így a színház véleménye szerint be kellett volna tartania a mindenkire vonatkozó szabályokat. Az egykori igazgatóval készült interjúnkat itt olvashatja.