Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Menekültek ezreit iskolázzák be Clooney-ék

2018.05.29. 12:53

George és Amal Clooney eddig is rendszeresen jótékonykodott és karolta fel elesett emberek ügyét - Amal Clooney ugye eleve emberi jogi esetekre specializálódott ügyvéd, Clooney pedig a kétezres évek eleje óta a béke nagyköveteként karolja fel olyan háborúk sújtotta környékek ügyét, mint Szudán. Most háromezer menekült beiskolázását vállalták el.

Amal Clooney libanoni származású, Bejrútban született, de a polgárháború elől Londonba menekült családjával, így pontosan tudja, mennyit jelenthet egy embernek az, ha kap egy lehetőséget az élettől. Libanonban jelenleg közel félmillió szíriai menekült gyereket tartanak nyilván, közülük támogatja a házaspár háromezernek az oktatását.

Clooneyék a Google és a HP közreműködésével segítenek az UNICEF-nek és a libanoni oktatási minisztériumnak hét iskola felépítésében, mert

Nem akarunk elveszíteni egy egész generációt, csak mert rossz helyen és rossz időben születtek.

A háromezer gyerek beiskolázása elég sok pénzbe kerül, ahogy azt egy brit képviselő megjegyezte, az összege több tízszer annyi,mint amennyit a brit kormány költ a szülő és rokonok nékül maradt, menekült gyerekek ellátására. Mindezt, írja a hvg, onnan számolta ki, hogy a brit kormány írd és mond, 200 árván maradt szíriai gyerek támogatását vállalta magára. (via)