Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem lesz több bikinis vonulás a Miss America szépségversenyen

2018.06.05. 15:48

A Miss America szépségverseny megválik a fürdőruhás fordulójától, és a jövőben nem a versenyzők külső adottságai alapján választ nyertest, jelentették be a szervezők kedden a Good Morning America című műsorban.

"Többé nem egy parádé vagyunk, hanem egy verseny" – mondta a Miss America jelenlegi elnöke, Gretchen Carlson, aki idén januárban vette át a verseny vezetését, és akit 1989-ben koronáztak Miss Americává.

Az elnökasszony elmondta: a döntés a #metoo-mozgalom eredményeképpen született.

Carlson szerint a jövőben nem az fog számítani, hogyan néznek ki a versenyzők, hanem hogy mi hagyja el a szájukat, amikor felszólalnak társadalmilag fontos kérdésekben. A változás a szeptemberi, Atlantic Cityben tartott versenyen már érvényben lesz.

A zaklatási botrányok tavaly a Miss Americát sem kerülték el: a versenyt szervező cég vezetőinek decemberben azért kellett lemondaniuk, mert kiszivárgott, a levelezéseikben hogyan viccelődtek egymás között a lányokról. Tehetségtelennek, műveletlennek nevezték, sőt, le is picsázták őket az emailekben. (via The Daily Beast)