Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Több mint kétmilliárdért vittek el egy Van Gogh-festményt

2018.06.05. 13:16

Hétmillió euróért, azaz mintegy 2,22 milliárd forintért, kelt el Vincent van Gogh egyik 1882-es festménye egy hétfői árverésen Párizsban. Franciaországban húsz éve ez volt az első Van Gogh-kép, amit árverésre bocsátottak, írja az MTI.

A Fishing Net Menders in the Dunes című alkotást komoly licitharc után egy amerikai gyűjtő vásárolta meg. A várható árat 3-5 millió euróra (1-1,6 milliárd forintra) becsülték, ám mivel már alig vannak a piacon Van Gogh-festmények, az ára még magasabbra kúszott.

Vincent van Gogh 29 éves korában festette a képet, amikor egy ideig Hága környékén élt. Ebben az időszakban ez volt az egyetlen tájkép, amit alkotott. A festményen halászhálót javító nőket örökített meg.

Párizsban utoljára a kilencvenes évek közepén Van Gogh The Garden in Auvers című képét árverezték el 10 millió dollárért. Munkái közül 1990-ben a Dr. Gachet portréja című festmény kelt el a legmagasabb, 82,5 millió dolláros áron, legutóbb, 2014-ben, pedig a Still Life, Vase with Daisies, and Poppies című csendéletét adták el 61,8 millió dollárért.