Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Robert De Niro kétszer is beszólt Trumpnak

063 971264960
2018.06.11. 09:00

Vasárnap éjszaka osztották ki az amerikai színházi szakma legnagyobb elismerésének számító Tony-díjakat, ám az esemény nem a The Band's Visit 10 kategóriában aratott győzelme miatt lesz emlékezetes, hanem Robert De Niro miatt. A színész azért lépett a Radio City Music Hall színpadára, hogy felkonferálja Bruce Springsteent, azonban egy ponton eltért az előre megírt szövegétől és azt kiáltotta a mikrofonba:

Bassza meg Trump!

Ezt nem sokkal később újra megismételte.

A díjátadót az Egyesült Államokban a CBS közvetítette, ám a 10 másodperces késleltetésnek köszönhetően a tévénézők egyszer sem hallották a csúnya szavakat, mert a CBS szakemberei még időben lekapcsolták a hangot a közvetítésen. A teremben álló tapssal fogadták De Niro váratlan beszólásait.

"Mr. De Niro megjegyzése nem volt benne a forgatókönyvben és nem is számítottunk rá. A sértő kifejezést töröltük a közvetítésből." - így kommentálta a helyzetet a CBS az esemény után kiadott közleményben. 

A CBS közvetítésében ugyan nem lehetett hallani, hogy mit mond De Niro, az ausztrál közvetítés viszont cenzúra nélkül ment le és ezt valaki rögzítette is, itt lehet megnézni:

Az elnökre tett megjegyzése után De Niro még megjegyezte Springsteenről, hogy az előadó mindig az igazságért, az elszámoltathatóságért és a kormány becsületességért küzd, ezek olyan dolgok, amire manapság jobban szükség van, mint bármikor korábban.

Nem Robert De Niro volt az egyetlen, aki politikai üzenetet fogalmazott meg a gálán. Több díjat nyert az Angyalok Amerikában című darab felújított változata. Ennek főszereplőjeként Andrew Garfieldot is díjazták, aki győzelmét az LGBTQ-közösségnek ajánlotta és arról is beszélt, hogy mindenkinek kellene sütni tortát, aki szeretné, hogy tortát süssenek neki. Ezzel arra a legfelsőbb bírósági döntésre utalt, ami igazat adott annak a cukrásznak, aki vallási meggyőződése miatt nem sütött tortát egy azonos nemű pár esküvőjére. 

Az Angyalok Amerikában lett a legjobb felújított darab is, ezt Tony Kushner a szerző vette át, aki köszönőbeszédében a novemberi választásokra hívta fel a figyelmet és azt mondta, hogy 21 hét van hátra, hogy megmentsük a demokráciánkat, meggyógyítsuk az országunkat és a bolygónkat.

Azzal kapcsolatban, hogy mekkorát fordult a Föld a tengelye körül az elmúlt 1 évben érdemes megjegyezni, hogy a tavalyi gála házigazdája Kevin Spacey volt, aki saját, állítólagos melegségével még viccelődött is. Az idei gálán ezt senki nem hozta fel újra.

Borítókép: Theo Wargo / GETTY IMAGES NORTH AMERICA