Robert De Niro kétszer is beszólt Trumpnak

063 971264960
2018.06.11. 09:00

Vasárnap éjszaka osztották ki az amerikai színházi szakma legnagyobb elismerésének számító Tony-díjakat, ám az esemény nem a The Band's Visit 10 kategóriában aratott győzelme miatt lesz emlékezetes, hanem Robert De Niro miatt. A színész azért lépett a Radio City Music Hall színpadára, hogy felkonferálja Bruce Springsteent, azonban egy ponton eltért az előre megírt szövegétől és azt kiáltotta a mikrofonba:

Bassza meg Trump!

Ezt nem sokkal később újra megismételte.

A díjátadót az Egyesült Államokban a CBS közvetítette, ám a 10 másodperces késleltetésnek köszönhetően a tévénézők egyszer sem hallották a csúnya szavakat, mert a CBS szakemberei még időben lekapcsolták a hangot a közvetítésen. A teremben álló tapssal fogadták De Niro váratlan beszólásait.

"Mr. De Niro megjegyzése nem volt benne a forgatókönyvben és nem is számítottunk rá. A sértő kifejezést töröltük a közvetítésből." - így kommentálta a helyzetet a CBS az esemény után kiadott közleményben. 

A CBS közvetítésében ugyan nem lehetett hallani, hogy mit mond De Niro, az ausztrál közvetítés viszont cenzúra nélkül ment le és ezt valaki rögzítette is, itt lehet megnézni:

Az elnökre tett megjegyzése után De Niro még megjegyezte Springsteenről, hogy az előadó mindig az igazságért, az elszámoltathatóságért és a kormány becsületességért küzd, ezek olyan dolgok, amire manapság jobban szükség van, mint bármikor korábban.

Nem Robert De Niro volt az egyetlen, aki politikai üzenetet fogalmazott meg a gálán. Több díjat nyert az Angyalok Amerikában című darab felújított változata. Ennek főszereplőjeként Andrew Garfieldot is díjazták, aki győzelmét az LGBTQ-közösségnek ajánlotta és arról is beszélt, hogy mindenkinek kellene sütni tortát, aki szeretné, hogy tortát süssenek neki. Ezzel arra a legfelsőbb bírósági döntésre utalt, ami igazat adott annak a cukrásznak, aki vallási meggyőződése miatt nem sütött tortát egy azonos nemű pár esküvőjére. 

Az Angyalok Amerikában lett a legjobb felújított darab is, ezt Tony Kushner a szerző vette át, aki köszönőbeszédében a novemberi választásokra hívta fel a figyelmet és azt mondta, hogy 21 hét van hátra, hogy megmentsük a demokráciánkat, meggyógyítsuk az országunkat és a bolygónkat.

Azzal kapcsolatban, hogy mekkorát fordult a Föld a tengelye körül az elmúlt 1 évben érdemes megjegyezni, hogy a tavalyi gála házigazdája Kevin Spacey volt, aki saját, állítólagos melegségével még viccelődött is. Az idei gálán ezt senki nem hozta fel újra.

Borítókép: Theo Wargo / GETTY IMAGES NORTH AMERICA