Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Homofób mémekkel üldözték el a Stranger Things sztárját

2018.06.14. 09:52

Ezt a hírt nehéz lenne elmagyarázni a nagyszüleimnek: Millie Bobby Brown, a Stranger Things című Netflixes sorozat főszereplője törölte magát a Twitterről, mert ott elindult egy "vicces" tréfakampány, hogy Brownt kamu sztorikkal egy borzasztó, homofób, idegengyűlölő embernek mutassák be.

A #TakeDownMillieBobbyBrown-jelenség (itt meg lehet nézni a jelenleg is keringő példákat belőle) még tavaly novemberben indult, amikor valaki arról osztott meg egy sztorit, hogy az egyébként idén 14 éves Brown letépte a hidzsábját a reptéren, majd azt megtaposta a földön. Nyilván zéró igazságtartalma volt az egésznek, de elindult vele egy hullám, ami még mindig tart, különféle Twitter-felhasználók osztottak meg olyan mémeket, képeket, és képalákat, amik úgy mutatták be a színésznőt, mintha gyűlölné a melegeket vagy a bevándorlókat. A történetek nagyjából ugyanúgy kezdődnek, valaki ártatlanul sétált az utcán/reptéren/plázában, odalépett hozzá Brown, szörnyű dolgokat mondott rá, és/vagy megütötte. Ezeket többször a színésznő különböző közösségi portálokról leszedett fotóival illusztrálják, mintha ezeket ő maga tette volna közzé. Ismétlem, egy 14 éves gyerekről van szó.

Az internethez méltó ironikus módon még mindig él Brown másik Twitter-fiókja, ahol a bullyingra hívta fel a figyelmet, bár tavaly ősz óta nem jelentek meg új posztok rajta. Az Instagramját megtartotta.

Brown most a második híres ember, akit trollok üldöztek el a közösségi felületekről. Múlt héten Az utolsó Jedi egyik főszereplője, Kelly Marie Tran törölte magát a kritikák és fenyegetések miatt, amit a karaktere miatt kapott.

Idén tavasszal kezdődött a Stranger Things harmadik évadának forgatása. Hivatalos bejelentés még nem volt a premierről, de leghamarabb az év végén jelenhet meg. Brown pedig a sorozat mellett szerepelni fog a jövőre érkező Godzilla-folytatásban.