Homofób mémekkel üldözték el a Stranger Things sztárját

2018.06.14. 09:52

Ezt a hírt nehéz lenne elmagyarázni a nagyszüleimnek: Millie Bobby Brown, a Stranger Things című Netflixes sorozat főszereplője törölte magát a Twitterről, mert ott elindult egy "vicces" tréfakampány, hogy Brownt kamu sztorikkal egy borzasztó, homofób, idegengyűlölő embernek mutassák be.

A #TakeDownMillieBobbyBrown-jelenség (itt meg lehet nézni a jelenleg is keringő példákat belőle) még tavaly novemberben indult, amikor valaki arról osztott meg egy sztorit, hogy az egyébként idén 14 éves Brown letépte a hidzsábját a reptéren, majd azt megtaposta a földön. Nyilván zéró igazságtartalma volt az egésznek, de elindult vele egy hullám, ami még mindig tart, különféle Twitter-felhasználók osztottak meg olyan mémeket, képeket, és képalákat, amik úgy mutatták be a színésznőt, mintha gyűlölné a melegeket vagy a bevándorlókat. A történetek nagyjából ugyanúgy kezdődnek, valaki ártatlanul sétált az utcán/reptéren/plázában, odalépett hozzá Brown, szörnyű dolgokat mondott rá, és/vagy megütötte. Ezeket többször a színésznő különböző közösségi portálokról leszedett fotóival illusztrálják, mintha ezeket ő maga tette volna közzé. Ismétlem, egy 14 éves gyerekről van szó.

Az internethez méltó ironikus módon még mindig él Brown másik Twitter-fiókja, ahol a bullyingra hívta fel a figyelmet, bár tavaly ősz óta nem jelentek meg új posztok rajta. Az Instagramját megtartotta.

Brown most a második híres ember, akit trollok üldöztek el a közösségi felületekről. Múlt héten Az utolsó Jedi egyik főszereplője, Kelly Marie Tran törölte magát a kritikák és fenyegetések miatt, amit a karaktere miatt kapott.

Idén tavasszal kezdődött a Stranger Things harmadik évadának forgatása. Hivatalos bejelentés még nem volt a premierről, de leghamarabb az év végén jelenhet meg. Brown pedig a sorozat mellett szerepelni fog a jövőre érkező Godzilla-folytatásban.