Szervác, Imola
12 °C
16 °C

Nem volt kábítószer Anthony Bourdain szervezetében halálakor

2018.06.22. 23:42

Józan életet élt halála előtt Anthony Bourdain, nem találtak holttestében semmiféle kábítószert - jelentette a Yahoo News. Mivel a tévés személyiség nyíltan beszélt drogos múltjáról, felmerülhetett, hogy esetleg ez vezetett öngyilkosságához, de a friss orvosszakértői vizsgálatok ezt kizárták, mert semmilyen illegális szert nem mutattak ki a testében. Az egyedüli szer, amit találtak az egy kábítószernek nem minősülő gyógyhatású szer volt, de ez is csak kis mennyiségben. 

Anthony Bourdain a gasztrotelevíziózás és -újságírás kiemelkedően sikeres és elismert alakja volt, de két hete egy franciaországi forgatáson felakasztotta magát a szállodai szobájában. A rendőrség elrendelte halála körülményeinek kivizsgálását, aminek eredményeit pénteken ismertette az ügyészség.  

Bourdain fiatalabb korában heroint, cracket, kokaint és metadont is használt, de 1990-ben felhagyott ezzel, ez után csak alkoholt fogyasztott. Ismerősei szerint is megingathatatlan volt kábítószermentes életében. 

Bourdain 61 évet élt, a Parts Unknown című műsorának nemrég indult el a 11. évada, amiből eddig 6 epizód került adásba. Az utolsó rész, amit leadott a CNN, Berlinben játszódott.