Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Csillagok, E.T. és a Potter-fiú - újabb komolyzenei koncert az Indexen élőben

2018.06.29. 18:26

Filmzenét hallgatni jó. Jó,  mert felidézi ez emberben azt hangulatot, felkelti azokat az érzéseket, amiket akkor érzett, amikor a filmet látta. Persze ha a Cápa alatt végig rettegett, akkor a fenti tétel menten megdől, de tegyük fel, hogy mindenki úgy volt vele, hogy oké, gumicápa, NEM ESZI MEG A SZŐKENŐT. Ha filmzene, akkor nekem Michael Nyman (Zongoralecke), Hans Zimmer (A szikla) és persze John Williams ugrik be először, és esküszöm, nem azért említettem Williams, mert a ma esti élő koncerten az ő művei hangzanak el, hanem mert megkerülhetetlen.

Bármilyen idő is lesz péntek este, a koncertet élőben nézhetik az Index Facebook-oldalán vagy a címlapon is. Ebben a dobozban fog elindulni a koncert, pontban negyed nyolckor:

A nevét ugyen kevesebben ismerik, mint az olyan filmekhez írt darabjait, mint a Star Wars, az Indiana Jones vagy a Harry Potter. Ő a filmtörténet legsikeresebb zeneszerzője (pl. 51 Oscar-jelölés mellé 5 díj), a Cápától a Supermenig ikonikus filmek mindenki által egy csapásra felismerhető témáit jegyzi.  A ma esti koncerten ezek a művek hangzanak majd el:

  • A cápa (Suite from Jaws)
  • E.T.
  • Harry Potter
  • Indiana Jones
  • Star Wars

A témák megszólaltatását az Óbudai Danubia Zenekar vállalta magára, karmesterük Hámori Máté, mi pedig jó szórakozást kívánunk hozzá.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?