Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Magyarországra jönnének a Csengetett, Mylord? sztárjai

2018.07.05. 11:48

Alig pár hét alatt több mint egymillió forintot gyűjtöttek össze a Csengetett, Mylord? magyar rajongói, hogy még idén vendégül láthassák a brit tévésorozat színészeit. Ha minden a terv szerint halad, szeptember 22-én, szombaton, rendezhetik meg Magyarország első Csengetett, Mylord?-közönségtalálkozóját, az 1988-ban indult sorozat harmincadik születésnapja alkalmából.

A szervezők már öt szereplőtől kaptak ígéretet a részvételre, így ha minden jól megy, az ősszel  Susie Brann (Miss Poppy), Amanda Bellamy (Rose), Michael Knowles (Mr. Teddy), Jeffrey Holland (James) és Perry Benson (Henry) is Magyarországra látogat majd a magyar rajongóik kedvéért. Mr. Twelvetrees megformálója, Jeffrey Holland videón üzent a magyaroknak. "Nagyon örülnénk, ha szeptemberben Magyarországon találkozhatnánk. Sok sikert a gyűjtéshez! Remélem, ott találkozunk" – mondja a felvételen.

"Reméljük mindannyian csatlakoznak hozzánk, hogy megünnepelhessük a sorozat indulásának 30. évfordulóját, de garanciát nem tudunk vállalni, hogy végül valóban mindannyian eljönnek. Mivel még aktív színészekről van szó, egyesek felkéréseket kaphatnak, amit valószínűleg el fognak fogadni. A rendezvényen beszélgetünk a színészekkel, terveink szerint a szinkronszínészekkel is, illetve nektek lesz lehetőségetek kérdéseket feltenni. Tolmácsot biztosítunk" – írják a szervezők a gyűjtés oldalán.

A közönségtalálkozót a rajongók finanszírozzák, a megvalósításához hárommillió forintra van szükség, ezért csak azok vehetnek részt rajta, akik minimum ötezer forinttal támogatják a szervezést. A találkozóval kapcsolatos híreket a rajongói közösség Facebook-csoportjában lehet követni, június 19-óta több mint 1 millió forintot gyűjtöttek össze. Az adományokon kívül a szervezőkhöz számos felajánlás érkezik: a színészeknek ingyenes reptéri transzfert, szállást és városnéző túrát is biztosítanak a magyar rajongók.

Nagyon jó azt látni, hogy nemcsak pénzzel támogatnak az emberek. Mindenhol vannak Csengetett, Mylord?-rajongók, ennek köszönhetően már most súlyos százezrekkel csökkent a célösszeg. Az egyik legpatinásabb Andrássy úti szálloda igazgatója ingyen biztosít szállást a színészeknek, az egyik legnagyobb magyar könyvkiadó pedig ajándékcsomagot állít össze nekik, ráadásul több médium is beállt már a szervezés mögé. A színészekkel folyamatosan kapcsolatban vagyunk, akik nagyon várják és készülnek a találkozóra, úgy néz ki nem okozunk nekik csalódást

– mondta Szijj András, a közönségtalálkozó egyik főszervezője.

A magyar rajongók nem először találkoznak a sorozat sztárjaival: korábban az Index is cikkezett arról, hogy 2016 nyarán, két hónapnyi szervezés után, többen is a londoni Meldrum-háznál találkozhattak a Csengetett, Mylord? színészeivel A szereplők közül akkor Teddy, Rose és James – azaz Michael Knowles, Amanda Bellamy és Jeffrey Holland – vett részt a közönségtalálkozón, akiknek fogalmuk sem volt arról, hogy Magyarországon ilyen népszerű a sorozat, náluk ugyanis nem volt éppen az. Közben a villa jelenlegi tulajdonosa is feltűnt, aki nem értette, mi történik az otthona előtt, a sorozatról sem hallott még soha életében.

A gyűjtéshez itt lehet csatlakozni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?