Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Soha többé nem akar színpadra állni Kulka János

2018.08.03. 22:55 Módosítva: 2018-08-03 23:01:07

Először adott interjút a 2016 áprilisában bekövetkezett sztrókja, és az azt követő életmentő műtét óta Kulka János. A Fókusz péntek esti riportjában a színész és terapeutája arról beszélt, hogy mi történt abban a bő másfél évben, ami a felépüléséhez vezetett.  

Kulka az RTL szavazásra buzdító videójában tűnt fel először márciusban. Az előtt másfél évig kerülte a nyilvánosságot. A színész afáziával küzd, ami az organikus agyi sérülés következtében létrejövő beszédzavar gyűjtőneve. A terapeuta, Varga Sarolta szerint Kulka esetében a probléma nem azzal van, hogy szavakat elfelejtett volna, hanem hogy azokat nem tudja előhívni. 

Varga szerint a legfontosabb a terápia során a beszédképtelenség miatti szorongás oldása, amit a terapeuta Kulka által ismert zenékkel akart elérni. A terápia annyira bevált Kulkánál, hogy azóta a Margit kórházban rendszeresek a zeneterápiák, amin a színész is részt szokott venni, mint vendég. 

A riportban megkérdezik, hogy mikor láthatják a nézők újra a színpadon, amire Kulka azt mondja, hogy 

Soha többé

Filmszerepet szívesen vállalna viszont, és mint már arról mi is írtunk, fel fog tűnni Ujj Mészáros Károly filmjében.