Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kulka János: Ez egy börtön

2018.08.07. 20:18

Az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége volt Kulka János, aki 2016 áprilisa óta most először szerepelt élő adásban. A színművész két éve stroke-ot kapott, ami miatt a beszédközpontja sérült, afáziás lett. Emiatt Varga Sarolta klinikai logopédussal együtt szerepelt a műsorban.

Jól vagyok, köszönöm szépen

– kezdte Kulka, majd panaszkodott kicsit a melegre.

A színész jókedvű volt, tagoltan, de érthetően tudott beszélni, bár néha előfordult vele, hogy nem találta a szavakat. Ezzel kapcsolatban Varga Sarolta nem is győzte hangsúlyozni, hogy Kulka János intellektusa kifogástalan, nem kell és nem is szabad mentális betegként tekinteni rá, mindössze a gondolatai szavakba öntésével vannak nehézségei. 

Ez egy börtön 

– erősítette meg Kulka, aki többek között azért vállalta a szereplést, hogy nyilvánosságot szerezzen az afáziának mint betegségnek. Egyébként az interjúnak volt egy nagyon folyékony és hibátlannak tűnő szakasza, amikor a színész az Ujj Mészáros Károly filmjében való szerepléséről beszélt. 

A teljes adást alább tudja megnézni: