Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Oda kell figyelni a közlekedésre a városban a Sziget alatt

2018.08.08. 10:02

Rengeteg változást okoz az Óbudai sziget környékén a Sziget fesztivál: a K-híd környékének lezárása mellett több éjszakai járat sűrűbben jár, és rendkívüli hajó- és buszjáratok is indulnak.

A legfontosabb változások a Sziget látogatói számára:

  • nappal sűrűbben jár és éjjelente is közlekedik a H5-ös HÉV,
  • a Nagykörúton közlekedő villamosok és villamospótló busz éjszaka gyakrabban indul,
  • nagyobb kapacitású járművek közlekednek a 901-es és a 918-as éjszakai vonalakon,
  • rendkívüli hajójáratok indulnak az Óbudai-szigethez a Jászai Mari tértől.

Mindehhez pedig meg lehet venni a jegyeket és bérleteket a Szigetnél is, a főbejárattól nem messze, a K-híd közelében található BKK-buszban. Itt egyébként nem csak magyarul beszélnek, szóval a HÉV, a 918-as, majd pedig a rákospalotai kiadó szoba megközelítése közötti összefüggésekre kíváncsi hollandokat is nyugodtan ide lehet küldeni.

A 4-6-os villamos felújítása viszont továbbra is tart, szóval erre mindenki készüljön fel: augusztus 10-ig az Oktogon és a Corvin-negyed között pótlóbusz közlekedik. Hogy ne legyen olyan egyszer a helyzet, augusztus 11-től változik a helyzet: ekkortól a Corvin-negyed és az Oktogon, továbbá a Széll Kálmán tér és Mechwart liget között jár a pótlóbuszal. (A többi megállót továbbra is villamos köti össze.) Éjszaka a Széll Kálmán tér és a Corvin-negyed között pótlóbusz, a Harminckettesek tere és a Móricz Zsigmond körtér között a 6-os villamos közlekedik.

A HÉV Filatorigát megállójából elég egyértelmű az útvonal a Szigetre. Ezen kívül így lehet még kijutni a fesztiválra:

  • a Jászai Mari térről induló rendkívüli hajójáratokkal (a D11-es és a D12-es hajó a fesztivál ideje alatt nem köt ki az Óbudai-szigetnél), amelyre a Jászai Mari téren a 8-as kikötőnél, az Óbudai-szigeten a D12-es hajó kikötőjében lehet felszállni,
  • gyalogosan a 9-es és a 109-es busz Óbuda, Bogdáni út végállomásától,
  • illetve – szintén gyalogosan – a 34-es, a 106-os, a 134-es vagy a 226-os busz Kaszásdűlő H megállóhelyéről.

A repülővel érkező  vagy távozó fesztiválozóknak az első napokban, péntekig közvetlen buszjárat indul a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér érkezési szintjétől a Szigetre (a busz máshol nem is áll meg, és csak ebbe az irányba közlekedik), augusztus 15-én, szerdán pedig hajnali 3 és délután 2 között a Szigetről megy egyenesen a reptérre.

A közutakon lezárások és forgalomkorlátozás lesznek az Óbudai-sziget környékén. 2018. augusztus 3-án (pénteken) 20 órától augusztus 18-án (szombaton) délután 18 óráig lezárják az Ángel Sanz Briz utat a Mozaik utca és az Auchan áruház behajtója között, valamint lezárásra kell számítani a Mozaik utcában a Mozaik utca 16. szám és az Ángel Sanz Briz út között is. A Mozaik utca–Ángel Sanz Briz út–Óbudai rakpart csomópontban a jelzőberendezés a rendezvény ideje alatt sárga villogó üzemmódban működik.

A budai alsó rakpart a Halász utca és Mozaik utcai csomópont közti szakaszán – rendőri kordonpontok kialakításával – behajtási tilalom lesz érvényben augusztus 8-tól (szerdától) 16-ig (csütörtökig) minden nap délután 15 és hajnali 3 óra között. A rakpart lezárt szakaszára rendőri mérlegelés alapján csak a célforgalom hajthat majd be.

Az összes változás és korlátozás, és a környék mindenféle térképe a BKK honlapján ide kattintva érhető el.

Ne maradjon le semmiről!