Judit
3 °C
7 °C

Magyar irodalmi lapot is megszívatott a szexvadász Facebook-cenzúra

2018.08.10. 08:35

A Facebook moderálási/szűrési alapelvei, azaz a "hogyan cenzúrázzuk Önt" irányelvek között szerepel egy ilyen passzus:

14. Felnőtt meztelenség és szexuális tevékenység


Korlátozzuk a meztelenség és a szexuális tevékenységek megjelenítését, mivel közösségünk egyes tagjai érzékenyek az ilyen jellegű tartalomra. Ezenkívül a szexuális jellegű képeket a nem beleegyezésen alapuló vagy kiskorúakat ábrázoló tartalom közzétételének megelőzése érdekében alapértelmezés szerint eltávolítjuk. (...) A meztelen testet ábrázoló festmények, szobrok és más művészeti alkotások fényképeit is megengedjük.

Ennek az utolsó kitétele valahogy elfelejtődött a nagy cenzúrázgatásban, legalábbis erről számol be Ágoston Zoltán, a Jelenkor művészeti folyóirat főszerkesztője, egyben a lap Facebook-oldalának szerkesztője. Ágoston szeretett volna fizetett hirdetésben népszerűsíteni egy posztot, amiben Cseri László pécsi Dóm Kőtárról készített képeinek videós változata látható, de a Facebook moderátorai a hirdetést nem engedélyezték.

Azért furcsa a dolog, mert maga a poszt simán fent maradhatott a Jelenkor oldalán, a Facebook csak propagálni nem szeretné.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?