Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyar irodalmi lapot is megszívatott a szexvadász Facebook-cenzúra

2018.08.10. 08:35

A Facebook moderálási/szűrési alapelvei, azaz a "hogyan cenzúrázzuk Önt" irányelvek között szerepel egy ilyen passzus:

14. Felnőtt meztelenség és szexuális tevékenység


Korlátozzuk a meztelenség és a szexuális tevékenységek megjelenítését, mivel közösségünk egyes tagjai érzékenyek az ilyen jellegű tartalomra. Ezenkívül a szexuális jellegű képeket a nem beleegyezésen alapuló vagy kiskorúakat ábrázoló tartalom közzétételének megelőzése érdekében alapértelmezés szerint eltávolítjuk. (...) A meztelen testet ábrázoló festmények, szobrok és más művészeti alkotások fényképeit is megengedjük.

Ennek az utolsó kitétele valahogy elfelejtődött a nagy cenzúrázgatásban, legalábbis erről számol be Ágoston Zoltán, a Jelenkor művészeti folyóirat főszerkesztője, egyben a lap Facebook-oldalának szerkesztője. Ágoston szeretett volna fizetett hirdetésben népszerűsíteni egy posztot, amiben Cseri László pécsi Dóm Kőtárról készített képeinek videós változata látható, de a Facebook moderátorai a hirdetést nem engedélyezték.

Azért furcsa a dolog, mert maga a poszt simán fent maradhatott a Jelenkor oldalán, a Facebook csak propagálni nem szeretné.