Klára
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Kirúgták az olasz X-Faktorból Asia Argentót

2018.08.27. 14:43

Kirúgták az olasz X-Faktor zsűrijéből Asia Argento színésznőt a közelmúltban nyilvánosságra került zaklatási ügye miatt. Argentóról, a MeToo-mozgalom egyik arcáról, korábban olyan hírek jelentek meg, hogy lefeküdt Jimmy Bennett színésszel, aki akkor még csak 17 éves volt. Bennett még fiatalabban szerepelt A szív csalfa vágyai című filmben, amit Argento rendezett. Az első hírek arról szóltak, hogy a felek megállapodást kötöttek arról, hogy nem beszélnek az esetről.

Hivatalos közleményt még nem adott ki az olasz X-Faktort gyártó Sky Italia és FremantleMedia, a Variety belső forrásai azonban a lapnak megerősítették, hogy Argento az élő adások során, október 25-től már nem fog a zsűriben szerepelni. Korábban a két cég azt közölte, hogy ha beigazolódnak a híresztelések Argentóval kapcsolatban, akkor nem lesz más választásuk, mint megszakítani a közös munkát.

Az X-Faktor új évadának első hét részéből már nem tudják őt eltávolítani, ezeket már rögzítették, a kiválasztási folyamatot mutatják be, a lecseréléséhez az egész válogatás újra kellene kezdeni, de ezt a gyártó nem vállalta be. Helyette az elő adásokra cserélik le, mégpedig a hírek szerint első gyerekének apjára, az olasz popsztár Morganra (polgári nevén Marco Castoldi).

Asia Argento úgy lett a MeToo-mozgalom egyik ara, hogy elsőként beszélt arról, hogy Harvey Weinstein amerikai producer szexuálisan zaklatta őt. Ezt követően aktívan részt vett a mozgalomban, tüntetéseken is felszólalt. Később azért cikkeztek róla, mert korábbi barátja, Anthony Bourdain tévés szakács öngyilkos lett. Sokan a színésznő tették ezért felelőssé, és az interneten zaklatták emiatt.