Ödön
1 °C
11 °C

Kirúgták az olasz X-Faktorból Asia Argentót

2018.08.27. 14:43

Kirúgták az olasz X-Faktor zsűrijéből Asia Argento színésznőt a közelmúltban nyilvánosságra került zaklatási ügye miatt. Argentóról, a MeToo-mozgalom egyik arcáról, korábban olyan hírek jelentek meg, hogy lefeküdt Jimmy Bennett színésszel, aki akkor még csak 17 éves volt. Bennett még fiatalabban szerepelt A szív csalfa vágyai című filmben, amit Argento rendezett. Az első hírek arról szóltak, hogy a felek megállapodást kötöttek arról, hogy nem beszélnek az esetről.

Hivatalos közleményt még nem adott ki az olasz X-Faktort gyártó Sky Italia és FremantleMedia, a Variety belső forrásai azonban a lapnak megerősítették, hogy Argento az élő adások során, október 25-től már nem fog a zsűriben szerepelni. Korábban a két cég azt közölte, hogy ha beigazolódnak a híresztelések Argentóval kapcsolatban, akkor nem lesz más választásuk, mint megszakítani a közös munkát.

Az X-Faktor új évadának első hét részéből már nem tudják őt eltávolítani, ezeket már rögzítették, a kiválasztási folyamatot mutatják be, a lecseréléséhez az egész válogatás újra kellene kezdeni, de ezt a gyártó nem vállalta be. Helyette az elő adásokra cserélik le, mégpedig a hírek szerint első gyerekének apjára, az olasz popsztár Morganra (polgári nevén Marco Castoldi).

Asia Argento úgy lett a MeToo-mozgalom egyik ara, hogy elsőként beszélt arról, hogy Harvey Weinstein amerikai producer szexuálisan zaklatta őt. Ezt követően aktívan részt vett a mozgalomban, tüntetéseken is felszólalt. Később azért cikkeztek róla, mert korábbi barátja, Anthony Bourdain tévés szakács öngyilkos lett. Sokan a színésznő tették ezért felelőssé, és az interneten zaklatták emiatt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?