Orsolya
11 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Zugló mégis bevállalta az ARC plakátkiállítást

D  KB20160909011
2018.08.30. 16:15

Megvan az Arc Plakátkiállítás új helye, legalábbis a Magyar Narancs információi szerint, Zugló úgy döntött, hogy bevállalja a kiállítást, miután az a Liget-projekt miatt kiszorult a Felvonulási térről.

Bár Karácsony Gergely polgármester előterjesztését korábban leszavazta a testület, most a XIV. kerületi önkormányzat tulajdonosi és közbeszerzési bizottsága – némi fideszes ellenkezés mellett – mégis elfogadta az MSZP–Összefogás Zuglóért Egyesület frakció támogatásával a javaslatot.Így az ARC az Örs Vezér tértől 300 méterre, az Örs Vezér úton, a Budapesti Metropolitan Egyetem mögött kerül megrendezésre szeptember 21. és október 7. között.

A Liget-projektre és a mélygarázsépítésekre hivatkozva a főváros idén először nem engedélyezte, hogy szokás szerint az - azóta lezárt - Ötvenhatosok terén rendezzék meg az ARC plakátkiállítást. Hogy a döntésnek volt-e politikai felhangja, volt-e köze az utóbbi években gyakoribbá váló kormánykritikus pályaművekhez, nem tudni, mindenesetre az tény, hogy a sok próbálkozás után végül egy olyan helyszínt sikerült találni, ahol nem fideszes az önkormányzat vezetése

(Borítókép:  Kallos Bea / MTI)