Aliz
6 °C
14 °C

Zugló mégis bevállalta az ARC plakátkiállítást

D  KB20160909011
2018.08.30. 16:15

Megvan az Arc Plakátkiállítás új helye, legalábbis a Magyar Narancs információi szerint, Zugló úgy döntött, hogy bevállalja a kiállítást, miután az a Liget-projekt miatt kiszorult a Felvonulási térről.

Bár Karácsony Gergely polgármester előterjesztését korábban leszavazta a testület, most a XIV. kerületi önkormányzat tulajdonosi és közbeszerzési bizottsága – némi fideszes ellenkezés mellett – mégis elfogadta az MSZP–Összefogás Zuglóért Egyesület frakció támogatásával a javaslatot.Így az ARC az Örs Vezér tértől 300 méterre, az Örs Vezér úton, a Budapesti Metropolitan Egyetem mögött kerül megrendezésre szeptember 21. és október 7. között.

A Liget-projektre és a mélygarázsépítésekre hivatkozva a főváros idén először nem engedélyezte, hogy szokás szerint az - azóta lezárt - Ötvenhatosok terén rendezzék meg az ARC plakátkiállítást. Hogy a döntésnek volt-e politikai felhangja, volt-e köze az utóbbi években gyakoribbá váló kormánykritikus pályaművekhez, nem tudni, mindenesetre az tény, hogy a sok próbálkozás után végül egy olyan helyszínt sikerült találni, ahol nem fideszes az önkormányzat vezetése

(Borítókép:  Kallos Bea / MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?