Mérgezés gyanújával került kórházba a Pussy Riot egyik tagja

2018.09.13. 06:05 Módosítva: 2018.09.13. 07:47

Válságos állapotban került kórházba Pjotr Verzilov, a provokatív fellépéseiről és Putyin-ellenes tiltakozásairól ismert Pussy Riot orosz punkzenekar egyik tagja. Hozzátartozói mérgezésre gyanakodnak.

Verzilov kedd este került kórházba, miután beszéd- és mozgászavarai támadtak, valamint egyre rosszabbul látott, mondta el az orosz meduza.io portálnak Verzilov barátnője, Veronyika Nikulsina, aki szintén tagja az együttesnek.

A férfit a toxikológián kezelik. A meduza.io jelentése szerint Verzilov édesanyját nem engedték a fiához, és nem közölték vele, mit diagnosztizáltak, írja az MTI.

Nikulsina közölte: az első vizsgálatok semmi rosszat nem mutattak ki, de szerdára virradóra mégis áthelyezték a toxikológiára. Elmondása szerint az orvosok nem válaszoltak arra a kérdésére, hogy megállapítottak-e mérgezést Verzilovnál, mindössze annyit tudattak, hogy az állapota válságos, de elkezdett reagálni.

A Pussy Riot legutóbb akkor hallatott magáról, amikor az oroszországi labdarúgó világbajnokság július 15-i fináléjának 52. percében rendőregyenruhába bújva szaladtak be a pályára. Elmondásuk szerint ezzel arra akarták ráirányítani a figyelmet, hogy Oroszországban túlzott hatáskörrel bírnak a rendfenntartó szervek.

Verzilovot, Nikulsinát és a punkzenekar másik két tagját 15 napos elzárásra ítélték a nyilvános események szervezésére vonatkozó előírások megsértése miatt.  

A zenekar 2012-ben került a figyelem középpontjába, amikor Moszkva egyik fő katedrálisában adták elő a Szűzanya, zavard el Putyint! című dalukat. Akciójuk után letartóztatták őket.