Szilvia
5 °C
16 °C

Mérgezés gyanújával került kórházba a Pussy Riot egyik tagja

2018.09.13. 06:05 Módosítva: 2018-09-13 07:47:34

Válságos állapotban került kórházba Pjotr Verzilov, a provokatív fellépéseiről és Putyin-ellenes tiltakozásairól ismert Pussy Riot orosz punkzenekar egyik tagja. Hozzátartozói mérgezésre gyanakodnak.

Verzilov kedd este került kórházba, miután beszéd- és mozgászavarai támadtak, valamint egyre rosszabbul látott, mondta el az orosz meduza.io portálnak Verzilov barátnője, Veronyika Nikulsina, aki szintén tagja az együttesnek.

A férfit a toxikológián kezelik. A meduza.io jelentése szerint Verzilov édesanyját nem engedték a fiához, és nem közölték vele, mit diagnosztizáltak, írja az MTI.

Nikulsina közölte: az első vizsgálatok semmi rosszat nem mutattak ki, de szerdára virradóra mégis áthelyezték a toxikológiára. Elmondása szerint az orvosok nem válaszoltak arra a kérdésére, hogy megállapítottak-e mérgezést Verzilovnál, mindössze annyit tudattak, hogy az állapota válságos, de elkezdett reagálni.

A Pussy Riot legutóbb akkor hallatott magáról, amikor az oroszországi labdarúgó világbajnokság július 15-i fináléjának 52. percében rendőregyenruhába bújva szaladtak be a pályára. Elmondásuk szerint ezzel arra akarták ráirányítani a figyelmet, hogy Oroszországban túlzott hatáskörrel bírnak a rendfenntartó szervek.

Verzilovot, Nikulsinát és a punkzenekar másik két tagját 15 napos elzárásra ítélték a nyilvános események szervezésére vonatkozó előírások megsértése miatt.  

A zenekar 2012-ben került a figyelem középpontjába, amikor Moszkva egyik fő katedrálisában adták elő a Szűzanya, zavard el Putyint! című dalukat. Akciójuk után letartóztatták őket.  

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?